kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir mal olarak tanınıyorum

Oyununuzda neden annenizden bu kadar çok bahsediyorsunuz? Annem, dil anlamında yaşamda sığındığım bir konu. Mesela, "Ne yapıyorsun anne, nasıl gidiyor" diyorum; "Ne yapayım kendimi dolandırıyorum" diyor. Annemle konuşmaya çok ihtiyaç duyarım. Bana kendi dilimi anımsatır. Bu yüzden hakkında konuşmayı severim. O benim gerçek dilim.

Avrupa Yakası'nda yemek tarifi verme ve diğer kadın muhabbetlerinde çok başarılısınız. Annenizden mi etkilendiniz? Yemek yapmayı hiç bilmem, konuşmayı da sevmem. Aslında ben yemek sevmem. Daha çok içiciyim. Su, kahve filan... Annem yemek yapmazdı, gelinleri yapardı, gelinler ayrılınca yalnız kaldı, ama yemek yapmayı da unuttu. Şimdi "Yemek yapayım mı sana?" diye soruyor, "Yapma" diyorum. Çünkü öyle bir yemek yapıyor ki, arkasından da "Anaa salçası mı yok bunun!" diyor.

Mizah dergisi Uykusuz'da yazmaya başladınız. Ama de'leri da'ları ayıramıyorsunuz... Hayatla ilgili hiçbir şeyi öğrenemedim. Biri ölünce ne deniyordu mesela? Hayata başlangıcım bu oldu, 'konuşması bitince başın sağ olsun de' diye kendimi kodlardım.

Kaygılanır mısınız biriyle konuşurken? Bir mal olarak tanındığım için "Artık bu mal, söyler" diyorlar. O yüzden tanımadığım ve gergin ortamları hiç sevmem. Çünkü nasıl davranacağımı bilmiyorum. Binnur'la atv'nin galasına gittik, Hayrünnisa Gül gibiydik. Onun da Köşk'te bir abajurun başında 'ne yapacağım şimdi' bakışı vardı. Yine ürkeğiz.