kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Karnabaharlı pizza

Karnabaharları bir tencereye koyup, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ekleyin. Tekrar kaynama noktasına getirin ve kısık ateşte üzeri kapalı olarak yaklaşık 5 dakika daha, karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. İyice süzün ve tencereye geri alın. Isıtılmış yağda soğanı yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırarak soteleyin. Mantarları ekleyin ve karıştırarak 2 dakika daha soteleyin. Pizza tabanlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerine süzülmüş domates yayıp, üzerine de cheddar peynirinin yarısını serpin. Eritilmiş krem peynirini karnabahar çiçekleriyle iyice harmanladıktan sonra pizza tabanlarının üzerine paylaştırın. Üzerine sırasıyla soğanlı mantarları, kalan cheddar peyniri ve soğanları koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gr. karnabahar (ufak çiçeklenmiş)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet kırmızı soğan (iri doğranmış)

* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)

* 4 adet hazır pizza tabanı

* 5 çorba kaşığı domates (rendelenip süzgeçten geçirilmiş)

* 100 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)

* 1 su bardağı krem peynir (eritilmiş)

* Karabiber (arzu edilen miktarda)

* 2 çorba kaşığı taze soğan (yeşil kısmı ince doğranmış)