kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrencileri şiddetten koruyacak imza atıldı

ANKARA
İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda güvenlik ortamının sağlanması için işbirliği protokolü imzaladı. Önlemlere ek olarak lisede "ısrarla sınıfta kalan" açık liseye yönlendirilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Öğrencileri şiddetten koruyacak imza atıldı
Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okullarda güvenlik ortamının sağlanması konusunda işbirliği için protokol imzaladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de yaklaşık 15 milyon öğrenci bulunduğunu belirterek, öğrencileri polisiye görüntülerle ürkütmeden, sevgiye dayalı, zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik tedbirler alacaklarını söyledi. 15 milyon öğrencinin, Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Atalay, "Öğrenciler güvenle okullarına gitsin gelsinler. Velilerin gözü arkada kalmasın. Çocuğuyla ilgili endişe duymasın" dedi.

ZAMANIN ÇOĞU DIŞARIDA
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini yeniden düzenlediklerini, olay olduktan sonra değil, meydana gelmeden önlemeyi hedeflediklerini söyledi. Öğrencinin zamanının çoğunu okul dışında geçirdiğini vurgulayan Çelik, "Bir öğrenci haftalık zamanının 30 saatini okulda geçiriyor. Geri kalan 138 saatini ise dışarıda geçiriyor" dedi. Ders çalışmayan başarısız öğrencilerin şiddete yöneldiğini ifade eden Çelik, "Şiddetin failleri başarısız öğrencilerdir" diyerek, bundan sonra sınıfta kalan öğrenciye af çıkarılmayacağını, öğrenci ısrarla sınıf geçmek istemiyorsa açık liseye yönlendireceğini söyledi.