kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÜÇÜNDEN ŞİKÂYETÇİ OLDU Küçük kızı Eyma ve eşi Zeynep’le birlikte karakola giden Crish Kankonde, kendisine ‘maymun’ diyen gençlerden şikâyetçi oldu. Üç gençle ilgili olarak soruşturma açılacağı öğrenildi.

Kongolu damada maymun hakareti

Erhan ÖZTÜRK SABAH
Kongolu damat Crish Kankonde Türk eşi ve kızıyla gezerken Türkçe bilmediğini düşünerek kendisine "Maymun" diyen üç gençle tekme tokat kavgaya tutuştu. Polisin müdahale ettiği kavga karakolda biterken Kongolu damat üç gençten şikâyetçi oldu. Altı yıl önce Türkiye'ye yerleşen Crish Kankonde, eşi Zeynep ve çocuğu Eyma ile İzmit Demiryolu Caddesi'nde geziyordu. Bu sırada S.Ş., T.K., S.K. adlı gençler Türkçe bilmediğini sandıkları Kankonde'ye "Maymuna bak, maymun geliyor" diye laf attı. İzmit'te bir lokantada garsonluk yapan Kankonde, bunu duyunca sinirlerine hâkim olamadı.

POLİS EKİPLERİ AYIRDI
"Ramazanda ayıp olmuyor mu, böyle şeyler söylüyorsunuz" diyen Kankonde, gençlerle işlek caddede tekme tokat kavgaya tutuştu. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında yaşanan kavgaya çevredeki bazı kişiler müdahale etti. Vatandaşların yatıştıramadığı kavgayı olay yerine gelen polis ekipleri durdurdu. Taraflar Saraybahçe Polis Karakolu'na götürüldü. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla karakolda ifadeleri alınan gençler daha sonra serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları