kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sinan Çetin Zeki Alasya Süleyman Demirel

Demirel hayırlı rollerde oynamak istiyor

Yüksel TEMEL / ANKARA
'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' adlı filmin Ankara galası Kızılay Büyülüfener Sineması'nda yapıldı. Galaya, filmde de rol alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanı sıra; CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Sinan Çetin, Zeki Alasya ile başkentin siyaset ve sanat dünyasından isimler katıldı. Film başlamadan önce protokol sıralarında oturan Demirel'le Sinan Çetin arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İşte o diyaloglar:
- Çetin: Sayın Cumhurbaşkanım, oynadığınız rolü çok başarılı buldum. Ben size artık çok rol veririm.
- Demirel: Bunu unutma.
- Çetin: Hangi rolü istersiniz? Mafya babası mı, hayırlı işler yapan kapitalist mi?
- Demirel: Hayırlı işler yapanı tercih ederim. Film öncesi konuşmaya yapan filmin yapımcısı Sinan Çetin, emek verenlere ve katıldığı için Süleyman Demirel'e teşekkür etti. Çetin, çocukluğunda Süleyman Demirel'in yüzünü kara kalem olarak çok çalıştığını, bu yüzden de ezbere bildiğini söyledi.

DEMİREL YARDIM ETTİ
Yönetmen Zeki Alasya da tiyatro yaparken çok hicvettikleri halde o günden bugüne kendisinden yardım ve korumasını esirgemeyen Süleyman Demirel'e teşekkür etti. Filmin üç buçuk yıl aradan sonra seyredildiğini belirten Alasya, ancak zamanlaması önemli olan bu filmin iyi niyetli, özveriyi ortaya koyan yumuşak bir film olduğunu söyledi.