kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan Ertuğrul Günay'ın dünkü konukları arasında ilk Kültür Bakanı Talat Halman da vardı.

Bakan'ın Nâzım planı

Ceyda DİNÇBAKIR / ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ünlü şair Nâzım Hikmet'in Moskova'daki mezarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışacağını söyledi. Günay, "Varisleriyle konuşmamız gerek. Mezarı getirmek vicdani, dini bir görevdir" dedi...
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakan'ın Nâzım planı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk edebiyatının ölümsüz ismi ünlü şair Nâzım Hikmet Ran'ın Moskova'daki mezarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışacağını söyledi. Yüreği vatan hasretiyle dolu herkesin, ölümünün üzerinden 44 yıl geçen Nâzım Hikmet'in mezarının Türkiye'ye getirilmesini sağlamak için elinden geleni yapacağını dile getiren Bakan Günay, ünlü şairin bu konuda şiiriyle vasiyet bıraktığını da hatırlattı.

'VİCDANİ BİR GÖREVDİR'
Nâzım'ın mezarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili şimdiye kadar bir çalışma yapılmadığını ve prosedürlerin zor olduğunu belirten Günay, "Ruslar evet demiyor, eşi de razı olmamıştı. Varisleriyle konuşmamız gerekli" dedi. Vatan hasretinin çok özel olduğunu ifade eden Günay, "Vatan hasretiyle ölen bu insanları topraklarımıza getirmek insani, vicdani, dini bir görevdir" diye konuştu.
Çocukluğundan bu yana Nâzım'a hayran olduğunu anlatan Günay, şairle ilgili anılarını anlatırken de, "Bir gün evde Nâzım'in bir şiirini okuyordum. Yüksek sesle okumuştum. Rahmetli babam ağlamıştı" şeklinde konuştu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da geçen sene Nâzım'ın mezarını ziyareti sırasında, mezarı getirmek için çalışacaklarını söylemişti.