kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Yaşamın Kıyısında’ filminin önceki gün Almanya’da gerçekleşen prömiyerine Patrycia Ziolkowska, Nursel Köse, Fatih Akın, Nurgül Yeşilçay ve Baki Davrak (soldan sağa) katıldı.

Keşke o sahne gösterilmeseydi

Oscar aday adayı 'Yaşamın Kıyısında' adlı filmde Alman oyuncu Patrycia Ziolkowska ile öpüşen Nurgül Yeşilçay, fragmanda öpüşme sahnelerinin gösterilmesine tepki gösterdi..
Fatih Akın'ın Almanya adına Oscar aday adayı olan filmi 'Yaşamın Kıyısında' konusuyla olduğu kadar, Nurgül Yeşilçay ile Alman oyuncu Patrycia Ziolkowska'nın öpüştüğü sahnelerle de çok konuşulacak.

DOSTLUK FİLMİ
Türkler ile Almanlar arasındaki aşk ve aile kavramını konu edinen filmde, iki kadın oyuncunun öpüştüğü sahne filmin fragmanında da yer alıyor. Geçen yıl 'Ademin Trenleri' filminin setinde gazetecilere artık ağır sevişme sahnelerine karşı olduğunu söyleyen Yeşilçay, "Bu bana gereksiz bir ticari kaygı gibi geliyor. Kendimi o ticari kaygı içinde görmek istemem. Bir de görüntüler medyaya yansıyınca bayağı duruyor" demişti. Yeşilçay, 'Yaşamın Kıyısında' filmindeki görüntüleriyle ilgili ise şöyle konuştu: "Bu filmde doğru olan o ikisinin sevişmesinin gösterilmemesiydi. Çünkü bu lezbiyenlik üzerine bir film değil. Dostluk için birbirine destek olan iki kızın filmi..."

CANNES'DAN ÖDÜLLÜ
Alman jüri geçtiğimiz günlerde filmin; dramatik yapısı ve konusunun duygulu bir şekilde anlatılması nedeniyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar'a aday adayı gösterildiğini belirmişti. Fatih Akın, filminin Oscar adayı gösterilmesinden sonra yaptığı açıklamada filmin iki ülkeye de ait olduğunu söylemişti. Nurgül Yeşilçay ve Tuncel Kurtiz'in başrolünde oynadığı 'Yaşamın Kıyısında' 2007 Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo' ve 'Ekümenik Jüri Ödülü'nü kazanmıştı.
Haberin fotoğrafları