kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ağabeyi Barış tabutunu omuzladı

Babası gibi 16 yıl sonra görev başında şehit oldu

Müslim SARIYAR SABAH
Neşe Garip, pilot babası şehit olduğunda 9 yaşındaydı. Büyüdü doktor oldu. Görev yaptığı Yunak'ta ambulansın takla atması sonucu yaşamını yitirdi. Daha 25 yaşındaydı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Babası gibi 16 yıl sonra görev başında şehit oldu
Kullandığı savaş uçağının 16 yıl önce doğduğu kasabaya düşmesiyle şehit olan pilot yüzbaşı Muzaffer Garip'in geride bıraktığı iki çocuğundan doktor kızı Neşe Garip de babası gibi görev başında öldü. Ateşi yükselen çocuğu taşıyan ambulansın takla atıp su kanalına uçması sonucu 25 yaşındaki Neşe Garip, hayatını kaybetti. Geride baba mesleğini seçen üsteğmen oğluyla yapayalnız kalan acılı anne, Sağlık Bakanlığı'nı dava etmeye hazırlanıyor.

PRATİSYEN DOKTOR
4'üncü Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli pilot yüzbaşı Muzaffer Garip'in kullandığı F16-C savaş uçağı, 5 Temmuz 1991 tarihinde doğduğu Afyon Tatarlı Beldesi'nde dağa çakıldı. Garip, şehit düşerken geride gözü yaşlı bir eş ile kızı Neşe ve oğlu Barış'ı bıraktı. Baba özlemiyle büyüyen Neşe doktor olurken, Barış ise baba mesleğini seçti. Ancak aradan geçen 16 yılın sonunda Neşe babasıyla aynı kaderi yaşadı. Babası şehit düştüğünde henüz 9 yaşında olan Neşe, 3 ay önce Konya'daki Yunak Devlet Hastanesi'ne pratisyen doktor olarak atandı. Önceki gün ateşi yükselen 4 yaşındaki Yasemin Arı, Yunak Devlet Hastanesi'nden Akşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Genç doktor Neşe de küçük kıza eşlik etmek için ambulansa bindi. Ancak ambulans, Ortaköy beldesi yakınlarında yoldan çıkarak takla atıp, sulama kanalına uçtu. Kazada doktor Neşe Garip ve sağlık memuru Yasin Duru hayatını kaybetti.

KADERLERİ AYNI
Dr. Neşe Garip, önceki gün İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen törenle Topkapı'daki Tokmaktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babasının devre arkadaşlarının da katıldığı cenaze töreninde anne Neriman Garip güçlükle teskin edildi. Kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlayan hava piyade üsteğmen Barış Garip ise yaşadığı acıyı "Kardeşim babamla aynı kaderi yaşadı. İkisi de görevleri başında şehit düştü" sözleriyle dile getirdi. Yaşadığı çifte acıyı dün SABAH'a anlatan Neriman Garip, "Yaşadığım üzüntüler nedeniyle by pass geçirdim. Babası Edirnekapı Şehitliği'nde yatıyor. Ben oğlumun görevi nedeniyle Antalya'dayım. Babası ile aynı şehirde olsunlar diye buraya defnettik" dedi.
Haberin fotoğrafları