kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Elektriğe zam gündemimizde yok

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basında yer alan, "elektriğe yüzde 15 zam yapılacak" şeklindeki haberleri yalanlayarak; "Zam yapılması gerekiyorsa zam yaparız. Şu anda gündemimizde zam yok" dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için gideceği New York'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bir basın mensubunun sorusu üzerine, gündemlerinde elektrik zammı olmadığını belirterek; "Böyle bir şey olursa hemen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcümüz açıklama yapar ve bu ilan edilir. Hükümet sözcümüzden başkası zammı ilan edemez" dedi.

Basında yer alan haberleri dedikodu olarak niteleyen Erdoğan; "Zam yapılacaksa vakti saatinde oturur konuşur, zam yapılacaksa yaparız" diye konuştu.

Gerekiyorsa da zam yapacaklarını kaydeden Erdoğan, dışa bağımlı olunan konularda zam yapılması gerekiyorsa zam yapacaklarını vurguladı. Zam konusunda vatandaşı dara düşürmediklerine işaret eden Erdoğan; "Biz bu konularda çok hassasız. Çünkü vatandaşın yaşam koşullarını daha iyi koşullara getirme içinde olduklarını, geçmişte alışıldığı gibi akşam yat zam sabah kalk zam .... biz bu alışkanlığı unutturduk" dedi.

CHA