kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

En genci hangisi?..

Gençlik ataklıktır. Yaşlılık tedbir.. Gençler risk alır, yaşlılar önlem..
Böyle bilinir değil mi, tarih boyu.. Böyle söyleyegelmiştir, filozoflar.. Böyle demişlerdir, halk ozanları..
O zaman şimdi söyleyin bana..
Türkiye Süper Ligi'nde takım yöneten en genç hoca hangisi?..
En atak futbolu hangi takım oynuyor?. Hücum için, gol için en büyük riskleri hangi takım alıyor?.
Maçlarında en çok hücum eden, en çok gol pozisyonuna giren, en çok gol atan takım hangisi?..
Peki o takımı kim yönetiyor?..
Galatasaray'ın oynadığı futbolu değil, o futbol henüz oynanmadı çünkü, az daha sabır, futbol düşüncesini görebilen, anlayabilen var mı içinizde, Kalli düşmanları.. Kalli saldırganları.. Adam daha sahaya inmeden, "Yaşlı.. Bunamıştır. Ne işi var" diye bas bas bağıranlar..
İşte en ileri futbol düşüncesiyle, seyirciye en keyifli gelecek hücum futbolunu tüm riskleri göze alarak oynayan Galatasaray..
Beklerini değil, stoperlerini bile hücuma sokan adam.. Kornerde kafa atmaya değil, kanattan akın yapmaya giden, pas veren, orta, asist yapan stoperleri başka hangi takımda gördünüz söyler misiniz?.
Savunmayı sağlama almak için, tek değil, iki ön libero, yani tam da oyunun kontrol edilip kurulacağı bölgede iki kazma ile oynayanlara karşılık, bu alanı, en iyi top kullanan dört hücumcuya teslim eden Kalli!.. Biraz utanmanız varsa, açık açık yazar, özür diler misiniz?..
Dilemezsiniz..
Sahada basmadık yer bırakmayan, gol atan, attıran, top rakipteyken hücum presi başlatan ve yöneten, sahanın en çok koşanı ve en iyisi olan Hakan Şükür'e de "Yaşlı" diye saldırmadınız siz?.. Özür dilediniz mi?. Aklınızdan geçti mi?.
Bu ülkenin en fanatik Fenerlilerinden, Sevgili Kuzenim Gürcan Bilgiç, daha beşinci haftada "Galatasaray şampiyon. Artık ikinciyi tartışalım" diyorsa, demek zorunda kalıyorsa, bu ne demektir, kavrayabiliyor musunuz?.
Galatasaray'ı seyretmek bir zevk haline geldi.
Bu zevki yaşatan Kalli'ye, bu ülkenin en genç beyinli, en genç yürekli hocasına teşekkürlerimle..