kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bana verilen bilgi, şartnameye göre, açık artırmaya geçilemeyeceği idi. Bir yarışma için birden fazla talipli olmalı. İhale tutanağına konulan şerh bana doğru geliyor

'Üçüncü nesil ihalesine yeni şartnameyle çıkılacak'

OLCAY AYDİLEK ANKARA
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3N ihalesinin yeniden yapılabilmesi için her yerde 'alo'nun duyulması ve numaranın taşınabilmesi gerektiğini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Üçüncü nesil ihalesine yeni şartnameyle çıkılacak'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ihalesi iptal edilen 3'üncü nesil (3N) mobil iletişim için rekabete dayalı yeni bir şartnameyle ihaleye çıkılacağını açıkladı. Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) önceki gece iptal ettiği 3N ihalesiyle ilgili olarak bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Yıldırım, yeni ihalesi bir daha iptal edilmemesi için eksiklerin ciddi çalışmayla tespit edilmesi gerektiğini söyledi. "Bu süreçte neden başarısız olunduğu masaya yatırılmalı. Bu ihalenin esas ve usullerindeki eksiklikler neler? Bütün şartnameyi yeniden baştan aşağı gözden geçireceğiz ki bir daha böyle bir sorun yaşanmasın" dedi. Yeni ihalenin ne zaman yapılacağına ilişkin tarih vermekten kaçınan Yıldırım, bunun için öngördüğü koşulları sıraladı. Yıldırım, "İlk olarak doğu olmak üzere ikinci nesil (2N) ya da mevcut cep telefonu sisteminin tam anlamıyla her bölgede kurulup işletilmesi gerekir. Her yerde 'alo' sesinin duyulması gerekir. İkinci olarak numara taşınabilirliği sağlanmalı. Daha sonra, 3N ihalesi yapılmalı" dedi. Yıldırım, bu koşullar sağlandıktan sonra yeni ihaleye çıkılabileceğini kaydederek, "Yoksa, Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinden telefon çekmezken, cebimde 3N telefonu olsa ne işe yarar?" diye konuştu. 7 Eylül'deki ihalede, 4 lisans satışa çıkarıldı. Turkcell A tipi lisans için 321 milyon Euro'luk teklif verdi. Avea, Vodafone ve France Telekom ise "numara taşınabilirliği" ve rekabet sağlanmadığı için ihaleye katılmadı.