kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zirveye, (soldan sağa) Enerji Bakanı Güler, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Unakıtan ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Elektriğe zam yapma kararını Başbakan Erdoğan verecek

'Enerji Zirvesi' sonrasında açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Güler elektrik zammı konusunda hesap yapıldığını belirterek, "Ancak, açıklanacak hale gelmedi. Başbakan'la görüşeceğiz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elektriğe zam yapma kararını Başbakan Erdoğan verecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik zammı konusunda bir hesap yapıldığını, ancak bunun açıklanacak hale gelmediğini belirtti. Güler, zam konusunda Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşüleceğini söyledi. Enerji sektörünün gelecek 5 yılını şekillendirecek Zirve dün Ankara'da Bakan Güler'in ev sahipliğinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in katılımıyla yapıldı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'ye gitmesi nedeniyle toplantıda yer almadı. Toplantıda Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile enerji KİT'lerinin üst düzey yetkilileri de hazır bulundu. Toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Bakan Güler, toplantıda elektrik tarifeleri, dağıtım ve üretim tesislerinin özelleştirilmesi ile kuraklık gibi konuların ele alındığını söyledi.

ELEKTRİKTE ZAM TARTIŞMASI
Toplantının, elektrik zammına indirgenemeyeceğini kaydeden Güler, "Bu konu da toplantımızın gündem maddelerinden biriydi fakat tek gündem maddesi değildi" dedi. Güler, elektrik zammına ilişkin ısrarlı sorular üzerine, bürokratların tarife değişikliği dahil sektörle ilgili konularda gerekli ve nihai düzenlemeleri yapacaklarını vurguladı. Güler, zamla ilgili olarak, "Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ bazında hesaplar yapıldı. Ama değerlendirilip, açıklanacak hale gelmedi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Erdoğan ile görüşeceğiz" dedi. Güler, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 2 maddesini veto ettiği Nükleer Enerji Yasası'nın Meclis açılır açılmaz gündeme geleceğini belirtti.