kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'li Durgun kendini savundu

Yeni Haber
Sokakta ihtiyaç giderdiği gerekçesiyle Antakya Belediyesi tarafından 117 YTL idari para cezası ödemeye mahkum edilen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, TBMM de düzenlediği basın toplantısında kendini savundu.

Durgun, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ile ilgili yolsuzluk iddialarını içeren ses kayıtlarını Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğunu açıkladı.

Durgun, Antakya Havaalanı ihalesine ilişkin elinde ses kayıtlarının bulunduğıunu, bu kayıtların yaklaşık bir ay önce posta yoluyla kendisine ulaştığını belirterek, "Gündemde Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi konular olduğu için belgeleri şimdi açıklıyorum" dedi. Adli tatil olduğu için belgeleri savcılığa gecikmeli verdiğini belirten Durgun, adli tatil sürecinde savcılığa suç duyurusunda bulunamayacağını belirtti.

Durgun, 22 temmuz seçimleri öncesinde ihalelere fesat karıştırma iddialarına ilişkin olarak AKP'lileri açık oturum programında tartışmaya davet ettiğini, ancak bu talebine karşılık bulamadığını belirtti. Durgun, "Ben de bunun üzerine afiş bastırdım. Afişlerin asıldığı gün tartışma yaşandığı haberini aldım. Olay yerine gittim. Yaralanan bir arkadaşın tedavisini yaptırdık. Olay bundan ibarettir" dedi.

Sokakta ihtiyaç giderdiği gerekçesiyle çarptırıldığı idari para cezasının iptali için Antakya Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açtığını da kaydeden Durgun, Antakya Havaalanı ihalesine ilişkin yolsuzluk iddialarına ilişkin elinde bulunan ses kayıtlarını da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiğini belirtti.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Yolsuzluk iddialarına ilişkin elinde ses kayıtları dışında herhangi bir belge olmadığını belirten Durgun'a bir gazeteci, "Ses kayıtlarında konuştuğu iddia edilen kişi, sesin kendisine ait olmadığın belirtiyor" şeklindeki soruya Durgun, "Bilmiyorum. Bunu devlet takdir edecek" yanıtını verdi.

Yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtlarını yargının delil kabul etmediğinin sorulması üzerine de Durgun, "Ben üzerime düşeni yaptım. Gerisi yargıya kalmış" diye konuştu.

Antakya Havaalanı ihalesi ile Belediye başkanlığının nasıl bir ilişkisi olduğu ve bu ihalelerin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün yaptığını hatırlatan bir başka gazeteciye de Durgun, "Alidibo olayında gördük. Yolsuzluk çarkı var. İhale ile belediyenin ilişkisini de yargı tesbit edecek" yanıtını verdi.

(ANKA)