kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün Güneydoğu gezisi başladı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.50'de Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri bir uçakla, 5 ili kapsayan yurt gezisinin ilk durağı olan Van'a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal ve öteki ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Gül, Esenboğa Havalimanı'ndan askeri törenle uğurlandı.Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Van'a hareket etti.

Gül, Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına gelişinde Korgeneral Abdullah Atay tarafından askeri törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Onur kıtası görüşünüze hazırdır Sayın Cumhurbaşkanım'' sözleriyle takdim edilen onur kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra komutanlık özel defterini imzaladı. Abdullah Gül Korgeneral Atay ile basına kapalı bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün de Cumhurbaşkanı Gül'e eşlik etti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, Van Valiliğinden ayrılırken ilköğretim öğrenicisi bir çocuk Gül'e, çiçek sundu. Valilik etrafında toplanan vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül de vatandaşları selamladı.

Gül, valiliğin ardından Van 100. Yıl Üniversitesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan ile bir süre görüştü.

Kısa süre görüntü alınmasına izin verilen ve basına kapalı gerçekleşen görüşmede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve yerel yetkililer bulundu.

Gül, 100. Yıl Üniversitesine gidişinde ve ayrılışında kendisine çiçek sunan çocukların hatırını sorarak birlikte fotoğraf çektirdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmasının ardından, ilk yurt gezisini doğu ve Güneydoğu kentlerimize yapmaya hazırlanırken, Van ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutan güvenlik güçleri, başta Cumhurbaşkanı Gül'ün havalimanından kent merkezine geleceği yol istikameti boyunca güvenlik önemleri artırdı. Gül'ün ilk ziyaret edeceği Valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde de güvenlik önemleri arttırılmış durumda.

AJANSLAR