kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP:"Merkez Bankası neden İstanbul’a taşınıyor?"

Yeni Haber
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın karşı çıkmasına rağmen, Hükümetin Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıma konusundaki ısrarının nedenlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını istedi.

Ateş, Başbakan'ın yanıtlaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarına rağmen, bu taşınma kararı, hükümetinizin bir ısrarı mıdır?" dedi.

Ateş, Başbakan Erdoğan'a ayrıca Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürlüklerinin de İstanbul'a taşınıp taşınmayacağı sorusunu yöneltti.

"ANKARA'NIN İÇİ BOŞALMAZ MI?"


Ateş, "Merkez Bankası ve diğer üç banka genel müdürlüklerinin İstanbul'a taşınması, Ankara'nın içinin boşaltılması sonucunu doğurmaz mı? Bilişim teknolojilerinin bu denli yaygın kullanıldığı bir dönemde, önemli bankalarımızın genel müdürlüklerinin ve Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasının ne gibi bir yararı olacaktır" dedi.

Ateş, Ataşehir'de kurulacağı öne sürülen finans merkezinin 24 ay içinde tamamlanması yönünde Başbakan Erdoğan'ın bir talimatının olup olmadığını sordu. Ateş, "Sözkonusu bankaların yönetim kurullarının, merkezlerinin İstanbul'a taşınması yönünde alınmış bir kararları bulunmakta mıdır? " dedi.

"EKONOMİK Mİ, SİYASİ Mİ?

Ateş, Ankara'nın ekonomisini olumsuz etkileyecek, Ankara'da işsizlik ve yoksulluğu artıracak olan bu taşınma kararının "ekonomik bir gereklilik" mi, yoksa hükümetin "siyasi bir kararı" mı olduğunun Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmasını istedi.

Ateş, böyle bir taşınma olması durumunda, bu bankalarda görev yapmakta olan personelin eş ve çocuklarının, iş ve eğitim durumlarından kaynaklanan sorunlarının nasıl çözüleceğini sordu.

(ANKA)