kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Paşa, Gül'e bir çanta dolusu dosyayla geldi

ANKARA
Önce Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ı kabul edip 50 dakika görüştü. Büyükanıt, Köşk'e bir evrak çantası ile çıktı..
Devletin zirvesi dün yine hareketliydi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık'ta ziyaret etti, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Org Büyükanıt, kutlama amaçlı ziyaretine elinde taba renkli bir çantayla gelerek, içindeki çıkardığı kırmızı kapaklı dosyaları görüşme öncesi sehpaya koydu. Cuma günü Köşk'ten yapılan açıklamayla ziyareti duyurulan Büyükanıt dün 14.30'da Çankaya Köşkü'ne çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi "dükkân kapalı" diyerek konuşmayan, Gül'ün TBMM'deki yemin törenine ve Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonlara da daha önce planlanan askeri program nedeniyle katılmayan Org Büyükanıt, dün görüşmeye elinde taba renkli bir evrak çantasıyla geldi.

'AVİZEYE DİKKAT EDİN'
Gül ve Org Büyükanıt el sıkışmadan sonra basına poz verdiler. 55 basın mensubunun izlediği kabul öncesi görüntü almak için yarışan kameramanlar ile foto muhabirlerinin telaşını bir süre izleyen Gül, merdiven üstündeki kameramanları "Avizeye dikkat edin" diyerek uyardı. Bu arada basın mensuplarıyla sohbet eden Gül, "Hepiniz burada mısınız?" diyerek espri yaptı. Genelkurmay Başkanı'na gazeteci kalabalığını gösteren Gül, "Paşam, hepsi sizin için" dedi. 50 dakika süren görüşmeden sonra bir açıklama yapılmadı.

GÜL GEZİYE ÇALIŞTI
Gül'ün, 11-14 Eylül tarihleri arasında, Van'ın Başkale ve Hakkâri'nin Yüksekova ilçeleri ile Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'a yapacağı ziyaret öncesinde masasının üzerindeki Güneydoğu haritaları da dikkat çekti. Gül bugün başlayacak gezisinde, valilikleri, garnizon komutanlıklarını ve üniversiteleri ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşecek. Gül ilk yurtdışı ziyaretini 18-19 Eylül günlerinde KKTC'ye yapacak. Gül, adadaki ziyareti sırasında yakın arkadaşı olan Hamdi Akın'ın Merkür Oteli'nde konaklayacak. Otelin açılışını da Gül yapmıştı.