kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Nejat Uygur'u ziyaret etti

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Nejat Uygur'u ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, beyninin sağ tarafındaki tıkanıklığa bağlı olarak kısmi felç geçiren ve Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesinde tedavi altında tutulan ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u (82) ziyaret etti.

Uygur'un sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye gelen Günay'ın ziyareti yaklaşık 15 dakika sürdü.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, doktorların gereken ihtimamı gösterdiğini belirterek, Uygur'un sağlık durumunun iyiye gitmesini umduğunu söyledi. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sayın Uygur yaşama sıkı sıkıya, koparılamayacak bağlarla bağlı bir sanatçıdır biliyorsunuz. Daha bu yaşlarda, yakın yıllarda neredeyse çocuk rolleri oynayacak kadar yüreği genç olan bir büyüğümüzdür. Acil şifalar diliyorum. Emin ellerde olması güvencemizdir.''

Tedavisi yoğun bakımda sürdürülen Uygur'u görmediğini ifade eden Günay, Uygur'un eşi Necla Uygur ve çocuklarıyla görüştüğünü aktardı. Günay, ''İnşallah iyi haberler alacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, Uygur'u yakından tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Günay, ünlü tiyatrocuyu öğrencilik yıllarından bu yana seyirci-oyuncu ilişkisi içinde tanıdığını söyledi.

Prof. Dr. Rıdvan Ege de, Uygur'un durumunun sabaha göre daha iyi olduğunu ifade ederek, önümüzdeki 1-2 günün büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bu arada Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in de hastaneyi ziyaret ederek Uygur'un sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.