kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mark Chenoweth dalışın felce iyi geldiğine dair inancını doktora kabul ettiremedi. Ama dalmayı bırakmadı ve başardı.

Dokuz yıl dalarak felçten kurtuldu

34 yaşında felç kalan İngiliz, doktorların uyarılarına rağmen dalarak iyileşti. Doktorlar adamın nasıl yeniden yürüyebildiğini açıklayamıyor..
Omurga kavisinde birleşme noksanlığı sonucu ortaya çıkan ve felce yol açan bir hastalık olan spina bifida İngiliz Mark Chenoweth'i doğuştan vurmuştu. 34 yaşında belden aşağısı felçli hale gelen Chenoweth'in derdine doktorların bulamadığı dermanı, dalış denemesi verdi. Şu anda 45 yaşında olan Mark Chenoweth arkadaşlarının tavsiyesiyle Güney Afrika tatilinde dalış dersleri aldı. 9 yıl önce dalışın felcine iyi geleceğine dair duyduğu haberleri en sonunda doktoruna kabul ettirdi. Chenoweth geçen yıl yaptığı dalıştan sağlam bir adam olarak çıkarak bir mucizeyi gerçekleştirdi.

OTELDEN SAĞLAM ÇIKTI
3 gün içinde felci çözülen Chenoweth şimdi her türlü sporu rahatlıkla yapabilecek fiziksel sağlamlığa sahip. News Of The World gazetesinin konuştuğu uzmanlar "Şimdiye kadar böyle bir vakaya rastlamadık. Bunun henüz tıbbi bir açıklaması da yok" diyor. "Tekerlekli sandalyeme geçen seneden bu yana yalnızca iki kez ihtiyacım oldu" diyen Chenoweth ise çok mutlu. Ancak doktorların kendisine dalıştan önce yaptığı uyarıları da söylemeyi ihmal etmiyor: "Doktorlar bana 18 metreden daha derine inersem bunun beni öldürebileceği uyarısında bulundu. Kalp krizi geçirebileceğimi söylediler. 17 metreye daldım. Ve şimdi yürüyebiliyorum." Eşi Denise Chenoweth ise eğlenceli anın eşinin bacaklarının çözülmesinden sonraki sabah kaldıkları otelin restoranına sandalye yerine yürüyerek inmesi olduğunu söyledi. Eşinin yürüdüğünü gören otel görevlilerinin şok geçirdiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları