kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nejat Uygur yoğun bakımda

Yeni Haber
Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, bu sabah Ankara'dan İstanbul'a dönerken rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Uygur'un sol tarafının felç olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi. ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nejat Uygur yoğun bakımda
Ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur Ankara'da yoğun bakıma alındı.

Bu sabah Ankara'dan istanbul'a dönerken yolda rahatsızlanan Uygur'un Hastaneye kaldırılan yüksek tansiyon sonucu sol tarafının felç olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi.

Haftasonunda Yenimahalle Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan 81 yaşındaki Nejat Uygur bu sabah karayolu ile İstanbul'a dönerken yolda rahatsızlandı. Tansiyonu yükselen Uygur, Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi Nöroloji Bölümüne yatırıldı.

Yapılan ilk tetkiklerde, Uygur'un yüksek tansiyona bağlı olarak sol tarafının felç olduğu belirlendi. Uygur yoğum bakım ünitesine bağlandı. Daha önce kalbinden de rahatsızlık geçiren Uygur'a kalp pili takılmıştı.
Hastahane yetkilileri, ünlü sanatçının yaşı ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayati tehlikesi bulunduğunu bildirdiler.

DÜN AKŞAM SAHNEYE ÇIKTI

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Türk Tiyatrosu'nun yaşayan efsanesi Nejat Uygur dün akşam sahneye çıktı.

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi'nin etkinlikleri kapzamında tiyatroseverlerle buluşan Uygur, "Cibali Karakolu" adlı oyunu sergiledi.
İzleyenleri kahkahaya boğan Uygur, Cibali Karakolu'na başkomiser olarak tayin edilen Cafer Kıskıvrak'ın, (Nejat Uygur) karakola gelen insanların sorunlarını kendine özgü yöntemlerle çözmeye çalışırken yaşadığı komik olayların anlatıldığı oyun, büyük beğeni kazandı.

Nejat Uygur'un yazıp yönettiği, ses ve ışık düzenlemesini Kaan Öztop'un, müziklerini Seda Ece'nin yaptığı oyunda, başta Nejat Uygur olmak üzere, Volkan Saraçoğlu, Tuna Arman, Birol Engeler, Birtan Turan, Zeynep Yaldız ve Nalan Gıdak rol aldı.

Başarılı oyunculuğu ve üstün yeteneğiyle yıllardır adından söz ettiren efsane sanatçı, Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki oyunun ardından kendisini Yenimahalle halkıyla buluşturan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve ekibine teşekkürlerini sundu. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Tekin ise geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren eşi ve çocuklarının yanında olduğu için eseri izleyemeyen, Başkan Ahmet Duyar adına sanatçıları tebrik ederek, Yenimahalle Belediyesi'nin her zaman sanata ve sanatçılara büyük önem verdiğini söyledi.

(ANKA)