kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sigara içen fazla mesai yapacak

Yeni Haber
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, günde iki kez sigara içme molası verilen belediyede,sigara içenlerin içmeyenlere göre bir saat az çalıştığını belirterek, haksızlığı gidermek için sigara içenleri işten bir saat geç çıkaracaklarını söyledi.

Yeşilay Derneği Eskişehir Şubesi İkinci Başkanı Suat Uludağ, sigarayla mücadele konusunda üniversitede ve belediyede yaptığı çalışmalar nedeniyle Sarıoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Sarıoğlu'nun özellikle gençlerin sigara içmemesi konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiklerini ifade eden Uludağ, şöyle konuştu:

''İnsanları sigaradan kurtarmak için özellikle son zamanlarda uyguladığı projeleri takdirle karşıladık. Uygulamalar sigarayı bırakmak isteyenler için cazibe oluşturuyor. Davranışın tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyoruz.''

SİGARA İÇMEYEN TERCİH EDİLECEK

Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu da insanlara sigarayı bıraktırmak için çeşitli yöntemler denediğini, sigara içenlere ceza vermenin sorunu çözmediğini bildirdi.

Bir süre önce belediyede sigarayı bırakanlara bir altın hediye etmeye başladıklarını ifade eden Sarıoğlu, şöyle devam etti:

''Sigara ile mücadele, her geçen gün insanların önem verdiği, özen gösterdiği bir şey. Sigarayı bırakanlara altın hediye ediyoruz. Çok başarılı bir uygulama oldu. Birçok personelin sigarayı bırakmasına vesile oldu. Belediyede sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam bir saat sigara içme molası veriyoruz. Günde iki kez sigara içme molası verilen belediyede, sigara içenler içmeyenlere göre bir saat az çalışıyor. Haksızlığı gidermek için sigara içenler işten bir saat geç çıkacak.

Sigara içenler, 17.00'de değil 18.00'de işi bırakacak. Orada harcadıkları zamanı bir saat fazla çalışacaklar. Ayrıca belediyeye yapılan iş başvurularında kişilere sigara içip içmediğini soracağız. Başvurular eşit koşullarda ise sigara içmeyenler içenlere göre öncelikli olacak. İşçi alımlarında sigara içmeyeni tercih edeceğiz.'' Sarıoğlu, adım adım herkesi sigaradan kurtaracaklarını belirterek, ''Bunun bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençlerin bu illetten kurtulmalarını istiyorum. Bu konuda herkesle her türlü işbirliğine hazırız'' dedi.

AA