kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babacan İsrail’e sert çıktı

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İsrail'in savaş uçaklarına ait yakıt tanklarının Türkiye topraklarında bulunmasıyla ilgili olarak tüm kurumların devrede olduğunu söyledi ve "Bu durum Türkiye tarafından kabul edilemez" dedi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de İsrail Türk hava sahasını ihlal ettiğinin belirlendiği ve Türkiye'nin bu konuyla ilgili olarak her türlü girişim yaptığını söylediler.

İSRAİL UÇAKLARI TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Suriye Devlet Başkanı Başer Esad'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birer mesaj getirdi.

El Muallim, Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Esat'ın kendisinin aracılığıyla Abdullah Gül'e kutlama mesajını gönderdiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'a Esad'tan sözlü bir mesaj getirdiğini de anlatan El Muallim, Suriye olarak Türkiye'nin bölgede oynadığı rolünü desteklediklerini vurguladı.

Ali Babacan da, El Muallim'in özellikle mesaj iletmek üzere ve bir bakıma "özel temsilci" sıfatıyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini de anlattı.

Suriye Dışişleri Bakanının ziyaretinin ilişkilerin daha da gelişmesine katkıda bulunacağı inancını dile getiren Babacan, ikili ilişkilerin, bölgenin de yararına olacak şekilde her alanda geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin bölge sorunların çözümüne yaptığı katkıların sürmesi konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Babacan, "Barış ve istikrarın tesisine katkı sağlamak amacıyla ikili düzeyde de muhtelif girişimlerimiz bulunmaktadır" dedi.

Türkiye'nin bölgedeki gerginliklerin azalmasına yönelik çabalara verdiği desteği vurgulayan Babacan, Türkiye'nin tüm taraflarla iyi ilişkilerin içinde bulunduğunu da söyledi.

İSTANBUL TOPLANTISI

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, basın toplantısı sırasında İstanbul'da önemli bir toplantı yapılacağını belirterek Irak'a Komşu Ülkeler Genişletilmiş Toplantısının 31 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da biraraya geleceklerini açıkladı.

Bu arada, Babacan, El Muallim ile ikili konuları ise, basın toplantısının ardındaki çalışma yemeği sırasında ele alınacağını da söyledi. (ANKA)

(ANKA)