kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Söğüt'te küskünlük yerine birlik mesajı

Uğur BECERİKLİ ANKARA
Seçim kampanyasında birbirlerine ağır suçlamalar yönelten Erdoğan ile Bahçeli, Söğüt şenliklerinde tokalaşıp, birlikte yürüdü. Başbakan, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" dedi..
726'ncı kez düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nden siyasette barış ve birlik mesajları çıktı. Bilecik'in Söğüt ilçesindeki şenliklere Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, bakanlar ve milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Sabah 08.30'da Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli tokalaştılar ve bir süre birlikte yürüdüler. Boyunlarına yöresel 'poşu' takan Erdoğan, Bahçeli, Yazıcıoğlu ve bakanlar kortejin ön sıralarında yürüdüler. Birlikte halkı selamlayan liderler, Osmanlı devletinin kurucusu Ertuğrul Gazi'nin türbesine de birlikte girip dua etti. Tören sırasında Bahçeli'nin yanına AKP'li Kültür Bakanı Ertuğrul Günay otururken, Yazıcıoğlu'nun yanına AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış oturdu. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve CHP lideri Deniz Baykal birer kutlama mesajı gönderdi. Başbakan Erdoğan konuşmasında "Ertuğrul Gazi'nin yaktığı meşale ve onun etrafında şekillenen duygu birliğimiz 726 yıldan bu yana hiç sönmedi. Bu ulu çınar, bu köklü medeniyet dipdiri birikim arkamızda durdukça biz bu kutlu mirasa sadakatle sahip çıktıkça bu milletin sırtı yere gelmeyecektir" dedi.

OSMANLI ÖVGÜSÜ
Medeniyetler çatışması tezini ortaya atanların, doğu ve batı medeniyetini birbirine karşıt gibi düşündüklerini kaydeden Erdoğan, "Oysa Osmanlı medeniyeti tecrübesi, bu iki medeniyetin birbirinin karşıtı olmadığını tam tersine birbirinin tamamlayıcısı olduğunu ortaya koymuştur" diye konuştu. Muasır medeniyetin dünyanın bir bölgesiyle sınırlı olmadığını belirten Erdoğan, "AB'ye üyelik hedefimiz ve BM'nin medeniyetler ittifakı projesi, Türkiye'nin sahip olduğu muazzam potansiyel ile diğer ülkelerin işbirliğine güzel bir örnek olacaktır. Osman Gazi'nin rüyasında olduğu gibi dalları tüm dünyayı içine alacaktır" dedi. MHP lideri Bahçeli'nin önünde birlik beraberlik mesajları veren Erdoğan şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin yolu ortak değer ve hedefler etrafında kenetlenmeyi başarmaktan geçmektedir. Şu anda buradaki tablo, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları olarak bir arada oluşumuz, aynı şekilde farklı siyasi görüşlerden olan vatandaşlarımın bir arada oluşu, burada bir ortak paydayı ortaya koymaktadır. Bu durum 'tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışı'dır. Biz sadece İstanbul'u değil, 81 vilayeti aynı sevgiyle kucaklıyoruz. Bu vesileyle diyorum ki bir olalım, iri olalım, diri olalım."
Haberin fotoğrafları