kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun

'Sokakta çiş yaptı' iddiasıyla CHP'li vekile 117 YTL ceza

Şenol ATEŞ-Nergis DEM?RKAYA /ANKARA
AK Partili Antakya Belediyesi, CHP'li Durgun'a "Gelişigüzel yerlerde ihtiyacını giderdiği" gerekçesiyle ceza verdi. Durgun "Bu Ali Dibo'ların intikamı" dedi..
Antakya Belediyesi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'a "Hatay'da gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme" suçunu işlediği gerekçesiyle 117 YTL idari para cezası verdi. İftira atıldığını öne süren Durgun, "AK Partili belediye Ali Dibo'ların intikamını almaya çalışıyor" dedi. İddiaya göre, Türkiye'de bir ilk olan olay, milletvekili seçimlerinden iki gün önce, 20 Temmuz günü gerçekleşti. Antakya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Cumhuriyet Caddesi'ndeki taksi durağı yanında yapılan kontrollerde CHP Milletvekili Gökhan Durgun'un "gelişi güzel bir yerde ihtiyaç gidermesi" üzerine tutanak tuttular. Tutanağı görüşen İl Encümen Heyeti Durgun'a Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre 117 YTL idari para cezası verdi. Durgun'un Antakya'da yaşayan annesine teslim edilen kararda, gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme suçu sabit görülen Gökhan Durgun hakkında kabahatler kanununun 32. maddesi 1. Bendinde belirtilen 100 YTL idari para cezasının, 2007 yılı Maliye Bakanlığınca yeniden değerlendirme oranındaki yüzde 7.8'lik artış göz önünde bulundurularak 117 YTL olarak belirlendiği belirtildi.

İNTİKAM AMAÇLI
22 Temmuz genel seçim öncesi Hatay'da AK Parti'ye yönelik çok sayıda yolsuzluk iddialarını gündeme taşıyan Gökhan Durgun ise iddiaları, "Asılsız, yalan, çirkin suçlama" sözleriyle reddetti. Bugün dava açacağını belirten Durgun, şöyle dedi: "Seçim öncesi AKP ile ilgili yolsuzluk iddialarını tartışmak üzere yöneticilerini açık oturuma davet ettim. Kimse gelmeyince iddialarımı afiş haline getirip kentin değişik noktalarına astım. Ceza kesmişler. Belediye Başkanı ile de çatışmamız var. Bu çirkin iddia ile eleştirilerimin ciddiye alınmasını engellemeye çalışıyorlar. Dava açacağım. O gün nerede olduğumu ispatlayacağım." Alkollü olduğu iddialarını reddeden Durgun'un eşi de, "22 yıllık eşim. Böyle şey yapmaz" dedi.

ALİ DİBO NE?
Durgun seçim öncesi Hatay'da AK Parti'ye yönelik "Ali Dibo" diye adlandırılan çok sayıda yolsuzluk iddialarını gündeme getirmiş, 271 kamu ihalesinin AK Parti yöneticilerince dağıtıldığını öne sürmüştü. Durgun, bir ses kasedini de basına dinletmişti.