kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüzmen: İş bulmak istiyorsanız Çince öğrenin

Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çin'deki temaslarının son gününde, dünyanın en hızlı gelişen ekonomisine sahip olan Çin'den Türkiye'nin de faydalanması gerektiğini belirterek gençlere seslendi ve ''Çin'e yönelik yetişmiş insan gücünü daha da artırmalıyız. İş bulmak istiyorsanız Çince öğrenin'' dedi.

Tüzmen, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Çin'in dünyanın bir numaralı ticaret ülkesi olmaya aday olduğunu ifade ederek, ''Çin dili bundan sonra dünyanın ticaret dili olacak gibi gözüküyor, ancak bizde Çince bilen kişi sayısı çok az. Ben buradan genç kuşaklara sesleniyorum. İş hayatlarında ticaret yapmak isteyen, bu alanda kalıcı olmayı düşünen, atılımcı olmak isteyen, iş bulmak isteyen gençler mutlaka Çince öğrensin. Ona göre kolay iş bulacaklar'' diye konuştu.

Kürşad Tüzmen, Çince bilen kişi sayısının az olmasının, ekonomik gelişmelerin hızını azalttığını ve yeterli gelişmenin sağlanamadığını belirterek, Türkiye'deki üniversitelerin bu konuda girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Tüzmen, ''bazı üniversitelerimiz Çince bölümü açtılar, bunları daha da yaygınlaştırmak gerekir. Çin'e yönelik yetişmiş insan gücünü daha da artırmalıyız'' dedi.

Bu arada Tüzmen, Xiamen kentinin yakınlarında bulunan Piyano Adası'nı da gezerek, burada müzede piyano çaldı, turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(AA)