kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BAYKAL ANITKABİR'DE

CHP'de düello

ŞENOL ATEŞ ANKARA
CHP'nin 84'üncü kuruluş yıldönümünde, Sarıgül genel merkez önünde 6-7 bin kişi toplarken Baykal 40 bin partili ile Anıtkabir'i ziyaret etti..
CHP'de aylardır beklenen 9 Eylül hesaplaşması dün CHP'nin 84'üncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleşti. 999 parolasının mimarı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği muhalifler genel merkez önünde 6-7 bin kişi ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı. Baykal ise aynı dakikalarda 40 bin kadar partili ile Tandoğan'dan yürüyüp Ata'yı ziyaret etti. Sarıgül ve ekibinin televizyonlar ve billboard ilanları ile duyurdukları ve en az 25 bin kişi toplamayı hedefledikleri muhalif eylem zayıf kaldı. Türkiye'nin değişik illerinden gelen Sarıgülcülerin sayısı, polise göre 6-7 bini aşmadı.

GÖVDE GÖSTERİSİ
Çok sayıda polis, CHP binası ve Anıtkabir'e giden yollarda kalkan oluşturdu. Genel olarak sakin geçen eylemde genel merkezden Baykal posterlerinin açılması üzerine muhaliflerden bir grup parti binasına girmek istedi. Ancak polis izin vermedi. Bir gecekondunun çatısına çıkarak pankart açmak isteyen muhalifleri de polis indirdi. Partilileri Anıtkabir'e çağıran parti yönetimi ise, gösterilen ilgiden memnun kaldı. Muhaliflerin genel merkez önünde toplanmaya başladığı saatlerde Tandoğan'da buluşan 40 bin partili, büyük bir kalabalık oluşturdu. Kutlamalara Ankara'ya davet edilen il ve ilçe teşkilatları, CHP'li belediye başkanları ile partililer ve vatandaşlar da katıldı. Tören için Anıtkabir'e gelen Baykal ve parti yöneticileri vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Vatandaşlar "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı attılar. Kalabalık nedeniyle Baykal ve beraberindeki heyet güçlükle ilerleyerek, mozoleye ulaştı.

İNADINA BAYKAL
Baykal, çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Vatandaşların sevgi gösterisi nedeniyle güçlükle ilerleyen Baykal, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Baykal, Anıtkabir'den ayrılırken bir grup "İnadına Baykal, inadına sol" sloganları attı. Baykal, daha sonra genel merkeze giderek, kurmayları ile bir toplantı yaptı ve katılanlara teşekkür mesajı yayınladı.