kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pakistan'da 2 kadının başları kesildi

Yeni Haber
Pakistan'da aşırı dinci militanların etkin olduğu Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nde iki kadın, "hayat kadını oldukları" iddiasıyla başları kesilerek öldürüldü.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi, Bannu kentinde 28 ve 30 yaşlarındaki iki kadının, maskeli 5 erkek tarafından zorla kaçırıldığını söyledi.

Köylülerin daha sonra kadınların başı kesilmiş cesetlerini kentin hemen dışında bulduğunu belirten polis yetkilisi, cesetlerin yanında bulunan notta, kadınların "müstehcen eylemlerde" bulunmakla suçlandığını belirtti. Bu terim, hayat kadını olmakla suçlanan kadınlar için kullanılıyor. Notta, kadınların öldürülmesi kast edilerek, "bölgede müstehcenliği sona erdirmek için bunu başlattık" denildi.Polis yetkilisi, cinayetle ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Taliban tipi bir rejim getirmek isteyen aşırı dinci militanlar, Afganistan sınırındaki Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nin kentlerinde müzik ve film CD'si satan dükkanları bombalamışlar ve berberleri erkeklerin sakallarını tıraş etmemeleri konusunda uyarmışlardı.

Bu arada, Afganistan sınırında aşiretler tarafından yönetilen Bajur bölgesinde hükümet yanlısı bir aşiret liderinin oğlu ve yeğeni öldürüldü.

(AA)