kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör şüphelisinin adamı Türkiye'de

Almanya'da biri Türk üç kişilik terör hücresinin Türkiye'de de bir bağlantısı olduğu tahmin ediliyor. Alman polisi, ismini açıklamadığı çifte vatandaş bu Türk'ü terör saldırısında suç ortaklığından arıyor..
Almanya'da çökertilen terör hücresinde yer alan Türk'ün kimliği dün belli oldu. Bayburtlu Adem Yılmaz'ın metroda kontrol görevlisi olarak çalıştığı, ailesiyle Frankfurt yakınlarındaki Langen kasabasında oturduğu belirtildi. Amerikan New York Times gazetesine konuşan iki Alman güvenlik yetkilisi, Yılmaz'ın şu an Türkiye'de bulunan Türk-Alman vatandaşı bir başka kişiyle bağlantıda olduğunu yazdı. Güvenlik güçlerinin bu kişinin peşine düştüğünü belirtti.

İSTANBUL'DAKİ KARDEŞİ: SUÇSUZ
Öte yandan New York Times gazetesine konuşan Alman istihbarat uzmanları, üç kişilik grubun Pakistan'da bulunan bir Türk terör ağıyla yakın bağlantısı bulunduğunu belirtti. Alman sivil polislerin telefon teknisyeni gibi tanıtıp operasyondan bir hafta önce üçlünün kiraladığı tatil evini izlemeye başladığı açıklandı. Bayburtlu ailenin dört çocuğundan en büyüğü olan Adem Y'nin 20 yıldır Almanya'da yaşadığı, Türkiye'de sadece bir kardeşinin yaşadığı öğrenildi. İstanbul'da görüştüğümüz abla Leyla Y, "Ben de, anne-babam da gazetelerden okuduk. Kardeşim kendi halinde bir insandı. Terörist düşünceleri yoktur" dedi. Almanya'daki diğer iki kardeşi ile anne-babasının Türkiye'ye döneceğini söyledi.