kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Apple İPod Touch'ı tanıttı

06.09.2007
Apple firması bir dizi yeni iPod müzikçaları tanıtırken, iPhone adlı müzikçalar cep telefonunda ise büyük indirim yaptı.

iPhone'daki 200 dolarlık damping, indirim kararından önce cihazı alan elektronik tutkunlarında büyük şaşkınlık yaratırken, birçoğu 8 gb'lik (gigabyte) iPhone'un fiyatının 599 dolardan 399 dolara inmesinden şikayet ederek, indirimi çok kısa sürede çok fazla olarak değerlendirdi.

10 hafta önce piyasaya çıkan iPhone'daki fiyat indirimi, Apple şirketinin New York borsasındaki hisse senetlerini de olumsuz etkiledi. Fiyat indiriminin açıklanmasının ardından Apple hisseleri yüzde 5 değer kaybetti. Şirketin dün tanıttığı yeni iPod müzikçalarlarında sunduğu yeniliklerle ise elektronik tüketicilerini memnun etti.

İPhone'un dokunmatik arayüz ekranına ve internete bağlanarak Apple'ın iTunes Wi-Fi müzik hizmetinden doğrudan şarkı indirme kapasitesine sahip iPod Touch adlı yeni model, elektronik tutkunlarınin beğenisiyle karşılandı. Apple, ayrıca en çok sattığı iPod modeli olan Nano'nun video gösteren ve daha yüksek kapasiteli modeli ile yeni ismi iPod Classic olan videolu iPod'un 160 gb'lik versiyonunu da tanıttı.

Amerikan şirketi ayrıca, ekim ayından başlamak üzere kahvehane zinciri Starbucks'la, iPod Touch veya iPhone kullanıcısının Wi-Fi bağlantısı bulunan kafelerden, çalmakta olan müziği müzikçalarına indirebilmesi için anlaşma yaptığını açıkladı.

Touch ve iPhone kullanıcısı, Starbucks dükkanında çalmakta olan şarkıyı 99 cent karşılığında indirebilecek. 8 gb'liği 299, 16 gb'liği 399 dolara satılacak yeni iPod Touch, ay sonunda ABD'de piyasaya çıkacak. 2 inçlik ekrana sahip yeni iPod Nano da 149 dolara satılacak.

(AA)