kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush'tan gaf üstüne gaf!

Yeni Haber
Avustralya'nın Sydney kentinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu'na (APEC) katılan ABD Başkanı George W. Bush, yine yaptığı gaflarla gündeme geldi. ..
Başkan Bush, konuşmasında Avustralya Başbakanı John Howard'a, "Petrol ihracatçısı Ülkeler Örgütü"nün İngilizce kısa adı olan "OPEC zirvesine mükemmel ev sahipliğinden" dolayı teşekkür edince, dinleyicileri kahkahaya boğdu.

İlk gafının farkına varmayan Bush, Howard'ın geçen yıl Irak'ı ziyaretinden bahsederken, "Avustralya askerleri" yerine "Avusturya askerleri" diyerek, aynı konuşmada ikinci potunu kırdı.

APEC ülkeleri Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Çin, ABD, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Rusya, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Tayland ve Vietnam'dan oluşuyor.

ASEAN LİDERLERİNE DAVET

Amerikan Başkanı Bush, ayrıca, APEC zirvesine katılan Güneydoğu Asya Ülkeleri'nin (ASEAN) liderlerini Texas'taki çiftliğine davet etti. Bush, davetine Myanmar'daki cuntayı eleştirmesine rağmen bu ülkeyi de dahil etti. Bush, ASEAN örgütüne bir Amerikalı temsilci atayacağını da belirtti.

Başkan Bush, kısa süre önce yaptığı çağrıda, Myanmar rejiminden,
demokrasi ve insan hakları isteyen Myanmar vatandaşlarına baskı yapmayı durdurması ve aralarında Nobel barış ödülü sahibi Aung San Suu Kyi'nin de bulunduğu muhalif siyasi mahkumları serbest bırakmasını istemişti.Bush ayrıca, askeri darbe yapılan Tayland'da "özgür ve tarafsız seçimlerin düzenlenmesi" çağrısında bulundu.

Başkan Bush, 2008 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek Çin'e yaptığı çağrıda da olimpiyatların bu ülkenin siyasi açıklığı ve daha geniş hoşgörüsünün vitrini olmasını istedi.