kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yolculuk yaparken dikkat!

İster özel araba, ister uçak, ister tren olsun; özellikle uzun seyahatlerde uzun süre oturmak, bazı sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzun süre belirli pozisyonda sabit kalmak, bel ve boyun omurları üzerine aşırı yük binmesine neden oluyor. Bunun sonucunda disklerde deformasyon, yırtılma, kayma, bel ve boyun tutulmaları görülebiliyor. Uzmanlar, yolculuk sırasındaki rahatsızlıkları en aza indirmek için şu önerilerde bulunuyor:

SIK SIK MOLA VERİN
* Eğer özel arabanızla seyahat ediyorsanız, 3-4 saatte bir durup arabadan inerek yürüyün ve belinizi arkaya doğru 5-6 kez esnetin.

* Sürücü sizseniz, belinizi mutlaka ortopedik yastıkla destekleyin. Otobüs yolculuğunda da mutlaka belinize ve boynunuza destek amaçlı ortopedik yastık kullanın, molalarda esneme hareketleri yapın. Uzun uçak yolculuklarında da ortopedik yastığınız yanınızda olsun!

* Yolculuk sırasında sık sık ayağa kalkıp belinizi arkaya doğru esnetin, boynunuzu her yöne nazik bir şekilde hareket ettirin.

* Bagajlarınızı kaldırıp indirmeden önce mutlaka belinizi arkaya doğru 5-6 kez esnetin. Bagajı kaldırırken bel ve karın kaslarınızı kasıp, yükünüzü kollarınızı ve dizlerinizi bükerek bacaklarınıza verin.