kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'e 'eşsiz' davet

Ceyda KARAASLAN ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediği resepsiyona eski cumhurbaşkanı Sezer'i eşli davet ederken 11. Cumhurbaşkanı Gül'e eşsiz davetiye gönderdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül'e 'eşsiz' davet
Genelkurmay Başkanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediği resepsiyona eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer "Onuncu Cumhurbaşkanı" titriyle ve eşi Semra Sezer'le birlikte davet etti. Ancak Sezer'in katılmayacağı öğrenildi. Geleneksel olarak her yıl Gazi Orduevi'nde düzenlenen, ancak bu yıl Kara Kuvvetleri Karargâhı'nda yapılacak resepsiyona 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise eşsiz katılacak. Genelkurmay Başkanlığı, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanana kadar Gül ve diğer bakanlara davetiye göndermedi. Gül'e Dışişleri Bakanı sıfatıyla da davetiye gönderilmediğini açıklayan askeri kaynaklar, Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği günün öğleden sonrasında Köşk'e "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" titriyle, eşsiz davetiye gönderildiğini bildirdi. Gecede yer almayacak olan Hayrünnisa Gül'ün 30 Ağustos dışında diğer resmi resepsiyonlarda da görünmeyeceği belirtiliyor.

DTP: AYRIMCILIK YAPILIYOR
Resepsiyona davet edilmeyen DTP de bu uygulamayı "ayrımcılık" olarak nitelendirdi. Resepsiyona Hürriyet gazetesindeki işine son verilen Emin Çölaşan ile Abdullah Gül'e "O benim cumhurbaşkanım olmayacak" diyen Hürriyet yazarı Bekir Coşkun da davet edildi.