kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Cumhurbaşkanım' yerine 'Sayın Cumhurbaşkanı'

ANKARA
GATA'nın mezuniyet töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e cephe selamı vermedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Cumhurbaşkanım' yerine 'Sayın Cumhurbaşkanı'
Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildikten sonra askerle ilk kez Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) diploma töreninde buluştu. Salona en son giren Gül, askerler ve davetliler tarafından ayakta karşılandı. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, geleneksel olarak cumhurbaşkanına verilen cephe selamını Gül'e vermedi. GATA Komutanı ve GATA öğrencilerinin Gül'e hitap ederken "Cumhurbaşkanım" yerine "Sayın Cumhurbaşkanı" diye hitap etti. Önceki törenlerde, Sezer'e "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap ediliyordu.

EŞİ GELMEDİ
84 teğmenin mezun olduğu törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Toptan ile eşi, Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile eşi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kuvvet Komutanları katıldı. Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, törene katılmadı. Gül, törenin düzenlendiği spor salonundan içeri girince "merhaba arkadaşlar" diyerek öğrencileri selamladı. Daha sonra sola dönerek tek tek protokolün elini sıkan Gül, sağ taraftaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu selamlamayı unuttu. Gül, törende GATA Dönem Birincisi Hava Tabip Teğmen Eyüp Düzgün'ün diplomasını verdi. Yaşar Büyükanıt, GATA dönem dördüncüsünün diplomasını vermek üzere ayağa kalktığında geleneksel olarak cumhurbaşkanına verilen cephe selamını Gül'e vermedi. Ancak, diğer kuvvet komutanları Gül'ü selamlayarak öğrencilerin diplomalarını dağıttı. 28 Şubat'ta Sincan'daki tankları yürüten komutan olarak bilinen EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ise sadece Büyükanıt'ı selamladı. GATA Komutanı Necati Özbahadır, konuşmasında "TSK, hiçbir grup, hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün varlığı Yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan Cumhuriyetin temel kanunlarına sadık olanlarla birliktedir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır" dedi.

ARAP BİRLİĞİ MEMNUN
Öte yandan Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, yayımladığı bildiride, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına seçilmesinden çok memnunuz" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları