kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Anderlecht yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Dün akşam Anderlecht'i Kezman ve Alex'in golleriyle yenerek Devler Ligi'ne kalan F.Bahçe yazarlar tarafından tam not aldı.Özellikle Serdar'ın sakatlığı nedeniyle kaleye geçen Volkan oyunuyla göz doldurdu.Yazarların yorumları şöyle;

GÜRCAN BİLGİÇ: ER MEYDANINDALAR (SABAH)


Anderlecht'in hocası "Fenerbahçe'yi gözümüzde büyütmüşüz" dediğinde maçı da kaybetti. Aklınca kendi takımını ve seyircisini maça inandırmaya çalışıyordu ama bu sözlerin rakip soyunma odasındaki yankıları karşısına taş gibi bir takım çıkarttı. İlk defa mücadele, konsantrasyon ve saha disiplini sıkıntısı olmadan oynadı Fenerbahçe. Geçen seneki geleneklerini bozmadan, zorluk derecesi yüksek maçlardaki fedakar kişiliklerini yakaladılar.

İkinci yarıda Fenerbahçe'yi sonuca oynayan büyük takım gibi gördük. Kimse oyunu riske edecek gevşeklikte değildi. Gol yememeleri yeterliydi ve bunu dikkate alarak kapandılar. Aurelio ve Deniz Barış yine sahanın yıldızlarıydı. Her topa koşup, her gediği yamamaya uğraştılar. İtfaiye gibi çalışıyor, "Yandım" diyene su yetiştiriyorlardı. Anderlecht 70'ten itibaren pes etti. Alex bu gediği değerlendirerek, stada suskunluğu getirdi.

ÖMER ÜRÜNDÜL: BÜYÜK BİR BAŞARI (SABAH)

Fenerbahçe için son derece kritik ve zorlu bir rövanş maçıydı. İlk maçta gol yemeden alınan tek farklı galibiyetin avantajını kullanabilecek kontrollü bir anlayış temel hedefti. Ancak oyunun hemen başında duran toptan gelen gol avantajı çok büyük bir avantaja dönüştürdü. Rakibin morali bu şok golle çok bozulmuştu. İlerleyen bölümlerin nasıl geçeceği belli olmuştu.

Fenerbahçe'nin Avrupa kulvarında kendisine handikap teşkil eden kadro yapısıyla Şampiyonlar Ligi'ne kalması bence çok büyük bir başarıdır. İsviçreli hakem son derece objektif bir yapıyla çok iyi bir maç yönetti.

HAKKI YALÇIN: MECBURİ İSTİKAMET (FOTOMAÇ)

Fenerbahçeli futbolcuların önce eşkali yakıştı Şampiyonlar Ligi'ne, sonra ruhları. Alex'in çalışılmış köşe atışıyla yarattığı pozisyonda, Kezman'ın attığı golle, önce rakip takım teknik direktörünün verdiği gözdağı aşıldı. Sonra da Anderlecht engeli..

Beraberliği ve hatta galibiyeti kurcalayan Anderlecht'in baskısına karşılık, bu dakikalarda Önder Turacı felaket top kaybıyla oynuyordu. Bu dakikalardaki kötü oyunun ödülü, gol yememek olduysa eğer, bunun tek sebebi kaleci Volkan'dı... Volkan dün gece "kale penceresiydi" Şampiyonlar Ligi manzaralı...

Belçika'dan "taçlanmış zaferle" dönen Fenerbahçe'yi şimdi zorlu rakipler bekliyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final özlemi, Fenerbahçeli futbolcularla taraftarı arasında "bir sadakat yemini" gibi duruyorsa... Eksik yerleri onarıp, bu özlemi gidermek de, öncelikle yönetime düşüyor. Çünkü bu takımın mecburi istikameti Avrupa!

SELÇUK YULA: HELAL OLSUN ÇOCUKLAR (FOTOMAÇ)

Dün Belçikalı taraftarlar ve Fenerbahçeli milyonlar, Carlos'tan şov beklediler. Bu iş şov değil. Dikkat ederseniz ne Roberto Carlos sol kanatta orta sahayı geçti ne de Önder sağ kanatta orta sahayı geçti.
Verdiği taktikle Fenerbahçe'yi zafere götüren insan Zico'dur. Hani tek forvet oynarken bir şey yapamayan Kezman vardı ya o da golünü atmıştı. O yüzden hayatında futbol topunun yanından geçmemiş kişiler, Zico'ya saldırmayacaklar ve hadlerini bilecekler. Sonuçta Fenerbahçe Devler Ligi'ne adını yazdırdı. Umarım bu mücadeleyi grupta gösterecek. Benim bundan şüphem yok.

DR.GÜRKAN KUBİLAY: KÜBA PUROSU (FOTOMAÇ)

Ben bugüne kadar Volkan'ı kendine bu kadar güvenli hiç seyretmemiştim. Tanrı vergisi yeteneğini bazen vücudu sahada iken aklı başka yerlerde olduğu için kullanamayan Volkan bundan sonraki turlar için kalede Fener'in güvencesi oluyordu.

Geçmişte Fener maçlarını izlerken ülser kanaması geçiren hastaları tedavi etmekten zaman zaman bitap düşen bendeniz ilk defa Fener'in bu net oyunu karşısında taraftarlarının purolarını Küba'dan da gelse başka taraftan da alsalar keyifle tüttürdüklerini hissediyordum. Buradaki tablo asla bundan sonraki tablonun bir yansıması olamaz. Fenerbahçe'ye ikinci bir santrfor gereği azalmamış tersine daha da artmıştır. Deplasmanda nasıl oynayacağını bu maçta göstermesine rağmen sarılacivertlilerin Saracoğlu'nda Kazım ve Ali Bilgin gibi iki silaha sahip olmalarının verdiği avantajla santrforları çiftlemesi elzem olmuştur.

NECATİ BİLGİÇ: ÇİFTE KAZANÇ (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, burnu büyük Anderlecht'i kendi sahasında da net bir skrorla yenerek Şampiyonlar Ligi'ne adım attı. Fenerbahçe'nin en çok korkulan yanı sakatlanan kaleci Serdar'ın yerine geçen ve uzun süredir kaleden uzak kalan Volkan'ın nasıl oyun çıkaracağıydı. Ama genç kaleci, ona "Kaleci olmaz" diyen sözde futbol otoritelerinin yüzlerini kızartmıştır herhalde. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne girerken elde ettiği büyük paranın yanında genç kalecisini yeniden kazanmanın mutluluğunu da yaşadı.

HADİ TÜRKMEN: İYİ BAŞLADIK (FOTOMAÇ)

Devrenin hemen başında beklediğimiz mucizenin Kezman tarafından gerçekleştirilmesi onu da, camiayı da rahatlattı. Bu, turun gelmesinin de müjdesiydi. Bu turun atlanması F.Bahçe için, hem ekonomi hem de özgüven açısından son derece önemliydi. Yönetim, gayet iyi bildiği takımdaki eksiklikleri Avrupa'ya uygun şekilde tamamlarsa (ki buna mecburlar), 100. yılın keyfini kendileri de, camia da birlikte Avrupa'da dimdik yaşarlar.

ERMAN TOROĞLU:DİŞİNE GÖRE (HÜRRİYET)

FENERBAHÇE, dişine göre keklik bir Anderlecht buldu, sıyırdı attı. Anderlecht'in teknik direktörü, öncelikle Fenerbahçe dersini iyi çalışmamış.

Özellikle kendi sahanda oynarken, eğer Fenerbahçe'nin yan kenarlarının dibine kadar gitmeden yandan orta atamazsan gol atamazsın, işin şansa kalır. Nitekim iki yan orta geldi, ikisi de Fenerbahçe direğinde patladı. Ama Fenerbahçe, bu zaafını Anderlecht'e fazla vermedi. Orta alanda Deivid, Mehmet Aurelio ve Deniz çok çalıştılar. Bunlar iyi olunca, Tümer'le Alex'in yoklukları bile fark edilmedi. Onlar iyi olunca Edu'yla Lugano'ya fazla iş düşmedi, cepheden gelen toplara çıkıp çıkıp vurdular.

Maçın hakemi güzel bir idare örneği gösterdi. Deivid'le Önder hiç gereksiz yere saçma sapan kart gördüler. Yarın bunun acısını çekerler.

ZEKİ ÇOL: GURUR GECESİ (GURUR GECESİ)

Anderlecht turu geçeceğine öylesine emindi ki... Teknik Direktörü Frank Vercauteren maçtan bir gün önce Belçikalı gazetecilere mağrur bir eda ile 'Bu gece çok rahat uyuyacağım. Takımım Fenerbahçe'yi rahatlıkla eleyecek durumda' diyordu.

Vercauteren önceki gece nasıl uyudu bilemem. Ama dün geceyi bir karabasan yaşayıp geçirdiğine eminim. Daha oyun başlar başlamaz, Anderlecht bütün planlarını altüst eden bir F.Bahçe'yi karşısında buldu. Henüz 4. dakikada Kezman'ın attığı golle şoke oldu.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 3 3 0 0 6 0 9
2 Beşiktaş 3 3 0 0 4 1 9
3 Kayseri 3 2 1 0 6 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 2 2 0 0 7 1 6
5 İ.B.B. Spor 3 2 0 1 4 2 6
6 Ankaragücü 3 2 0 1 5 4 6
7 Fenerbahçe 3 2 0 1 3 3 6
8 Bursa 3 1 1 1 3 2 4
9 Denizli 3 1 1 1 5 5 4
10 Gaziantep 3 1 0 2 3 3 3
11 Sivas 2 1 0 1 2 2 3
12 G.Birliği 3 1 0 2 4 5 3
13 V.Manisa 3 1 0 2 5 7 3
14 G.B. Oftaş 3 1 0 2 2 4 3
15 Konya 3 0 2 1 2 3 2
16 Ankaraspor 3 0 1 2 3 5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 1 6 0
18 Ç.Rize 3 0 0 3 1 11 0
19:00
Erciyesspor - Maccabi Tel Aviv
UEFA Kupası 2. ön eleme rövanş maçı (D-Smart)
21:00
Galatasaray - Slaven Koprivnica
UEFA Kupası 2. ön eleme rövanş maçı (D-Smart)
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe 1  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Bursa 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 1  
 Trabzon 5  
  Ç.Rize 1  
 Denizli 3  
  V.Manisa 2  
 Ankaraspor 1  
  Konya 1  
 Kayseri 2  
  Kasımpaşa 0  
 Galatasaray 1  
  Ankaragücü 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00