kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsmet Yılmaz

'Cepte vergiler azaltılacak'

Ulaştırma Bakanı Yılmaz, geçici konan iletişim vergilerinin kalıcı hale geldiğini belirterek hükümetin haberleşmedeki ağır vergileri kaldıracağını kaydetti..
Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, iletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması ve hafifletilmesinin, bu dönemde yapılacak bir husus olduğunu belirtirken, "Bu vergiler, geçici olarak konulmuş ancak kalıcı olmuş. Bu dönemde bu geçicilik vasfına riayet edilecek'' dedi. Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezinin (STEAM) düzenlediği 8'inci Telekomünikasyon Arenası'nın açılışında konuşan Yılmaz, vergilerle ilgili olarak "Hükümet bu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği, iletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması, hafifletilmesi üzerine çalışacak. Bildiğiniz gibi, bu vergiler geçici olarak konulmuş, ancak kalıcı hale gelmiştir. Bu dönemde bu geçicilik vasfına riayet edilecektir.''

3N TARTIŞMASI
Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer de vergilerin oldukça yüksek olduğunun herkesçe kabul edildiğini belirtti. Acarer, önümüzdeki dönemde mevcut vergilerle ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağını ve bu konuda önemli adımlar atılacağını umduklarını, vergi oranları düşürülse dahi Hazine'nin daha çok gelir elde edeceğini inandıklarını ifade etti. Acarer, üçüncü nesilde (3N) zamanlamanın 'mükemmel' olduğunu ve Türkiye'de tam zamanında başladığını belirterek, "İnanıyorum ki, üçüncü nesil lisansı verdiğimizde operatörlerimiz 3'ten değil, 3.5'tan başlayacaktır'' dedi. Acarer, 3N ihalesinin 7 Eylül'de yapılacağını ancak 3N ve numara taşınabilirliğiyle ilgili tereddütleri anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Toplantıda cep operatörleri 3N konusunda tartıştı. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, "3N'yi serbest rekabet koşulları hazır olmadan çıkartsak kime yarar?'' derken Vodafone CEO'su Attila Vitai, "Zamanlamasının doğru olduğuna inanıyoruz'' dedi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de "3N'de geciktirilecek bir günümüz yok'' dedi.