kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Genel Müdür Erol Diren (üstte solda) ikinci tesisi Rusya'da açmayı planladıklarını söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Diren (üstte sağda) ise Uzakdoğu, Afrika, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki fırsatları araştırdıklarını dile getirdi.

NBA'nın Türk yıldızı Okur Azerilere meyve suyu içirecek

EBRU ERDOĞAN
Dimes yatırım, hedeflerine Azerbaycan, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'ni ekledi. Genel Müdür Erol Diren, 10 milyon dolarlık yeni yatırım yapacaklarını söyledi..
Meyve suyu üreticisi Dimes, Azerbaycan, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde 10 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Dimes Genel Müdürü Erol Diren, bunun ilk adımı olarak Azerbaycan'da 2 milyon dolarlık yeni üretim tesisinin bitmek üzere olduğunu belirterek, "Türkiye'de yayınlanan ve milli basketbolcu Mehmet Okur'un rol aldığı reklamlarımız, Azerbaycan'da da eylül ayından itibaren yayınlanmaya başlayacak" dedi. Dimes'in İzmir Kemalpaşa'daki tesislerinde Mehmet Okur'un da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Erol Diren, Bakü'de kurdukları Dimes Kafkas MMC şirketiyle ilk etapta şeftali, vişne, kayısı ve portakal nektarları üreteceklerini dile getirdi. Dimes Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Diren de iki ay önce su üretimine başladıklarını dile getirerek, yıl sonunda 5 ve 10 litrelik su çeşitlerinin çıkmasıyla şu anda sadece İzmir ve İstanbul'da satılan ürünün tüm Türkiye'ye dağıtımının yapılacağını kaydetti.

60 ÜLKEYE İHRACAT
Dimes Pazarlama Müdürü Seren Tümöz de 700 milyon litre pazarı olan meyve suyu sektöründe 60 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Türkiye'de kişi başına yıllık meyve suyu tüketiminin 10 litre olduğunu dile getiren Tümöz, "Bu rakam Almanya'da 42, ABD'de 30 litre. Türkiye'de, 2005'te yüzde 11, 2006'da ise yüzde 15 büyüyen pazarın, bu yıl yüzde 25 büyüyeceğini öngörüyoruz" dedi.

30 YENİ ÜRÜN
Tümöz, önümüzdeki dönemde fonksiyonel ürünlere ağırlık vereceklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Şu anda Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen 30 yeni ürünümüz var. Bunların arasında gelecek yıl piyasaya çıkarmayı düşündüğümüz sebze suları da olacak. Fonksiyonel ürün kapsamında süt ve yoğurt ürünlerimizi arttıracağız. Özellikle çocuklar için yine fonksiyonel içerikleri bulunacak sütlü meyve suları 'milky juice'larımızı pazara süreceğiz."
Haberin fotoğrafları