kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
59 yaşındaki Sami Günol Cankat, Tibet egzersizlerini tam bir aydır düzenli olarak uyguluyor.

Adım adım tibet egzersizleri

1.Ayin: Kollarınızı iki yana açarak, avuç içleriniz aşağıya bakacak şekilde saat yönünde dönün. Dönerken nefes alıp verin.

2.Ayin: Sırtüstü yatarak ellerinizi bedeninizin yanına koyun. Başınızı göğsünüze doğru götürürken nefes alın. Aynı anda iki bacağınızı da dizlerinizden kırmadan havaya kaldırın. Başınızı ve bacaklarınızı yere indirirken nefes verin.

3.Ayin: Bedeninizi dik tutarak diz çökün ve ayak parmaklarınız içe doğru kıvrık dursun. Ellerinizle kalçanızı kavrayın ve soluk alın. Başınızı hafifçe öne doğru eğip çenenizi göğsünüze bastırırken, nefes verin. Sonra başınızı arkaya doğru eğin ve nefes alın. Hemen ardından omurganızı yay gibi gererek aşağıya doğru gidebileceğiniz yere kadar gidin. Ve nefes verin.

4.Ayin: Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun. Soluğunuzu verirken çenenizi göğsünüze doğru indirin. Tekrar soluk alın ve başınızı mümkün olduğu kadar arkaya doğru eğin. Ardından dizinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde köprü gibi havaya kaldırın. Adelelerinizi kasın ve soluğunuzu bırakın.

5.Ayin: Yere yüzüstü uzanın. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı mümkün olduğu kadar geriye atın, soluk alın. Ve sonra kalçanızı yukarı kaldırarak bedeninizle ters bir V oluşturun, çenenizi göğsünüze yaklaştırın. Nefes verin. (Hareketlerin ayrıntılı açıklamalarını resimleriyle birlikte Tibet'in Gençlik Pınarı'nda bulabilirsiniz.)
Haberin fotoğrafları