kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Selin Demiratar ‘O Kadın’da canlandırdığı karakteri mimikler ve vücut diliyle anlatıyor. Genç oyuncu "Sezen Aksu şarkıları, bana vereceğim duyguyu yaşatıyor. Hemen havaya giriyorum" diyor.

Türkiye'de star yok ama 'starmış gibi' yapan çok!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
O Kadın' filminin 'sessiz' oyuncusu Selin Demiratar, "Bizde starlık kavramı da yok, star da" dedi ve ekledi: Bizde ne iş yaptığı belli olmayan insanlar bile star gibi lanse ediliyor. Bu şartlarda gerçek anlamda star olmaya çalışmak zor!..
Türk Sineması'nın 'ilk diyalogsuz filmi' olarak lanse edilen 'O Kadın'da, 'Yeşim' karakterini canlandıran Selin Demiratar; Türkiye'de star olmadığını iddia ederek, sanat dünyasında yeni bir polemiğe zemin hazırladı. 'O Kadın' adlı filmde, iki aşk arasında kalan bir kadın rolü üstlenen Demiratar, "Gördüğüm çoğu ünlünün ne iş yaptığını bilmiyorum. Eğer bir iş yapıyorlarsa ne ölçüde başarılı olduklarını da bilmiyorum. Hiçbir başarılarını duymadım. Ama bu insanlar bize star olarak tanıtılıyor. Onlar da starmış gibi davranıp, starmış gibi yaşıyor" dedi. 'O Kadın'ın Beykoz'daki setinde röportaj yaptığımız Selin Demiratar, hem rolü hem de sanat dünyasına bakışıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

İÇİNDE FIRTINALAR KOPUYOR

* Canlandırdığınız 'O Kadın' nasıl bir kadın? Nedir onu farklı kılan? Dışarıdan bakıldığında hayatı mükemmel görünen, birçok insanın hayranlık duyduğu, gıpta ettiği bir kadın. Hayatında bir eksiklik söz konusu ama neyin özlemini duyduğunu o da bilmiyor. Gerek şöhretliler arasında, gerekse sade vatandaşlar arasında böyle birçok kadın var. Bazen hepimiz çevremizdeki insanların yaşantılarına gıpta ederiz, onlar gibi olmak isteriz. Onlar gibi olmak istediğimiz insanların içlerinde ise ne fırtınalar koptuğunu bilmeyiz. Bilsek, bırakın gıpta etmeyi belki de onlara üzülecek ve acıyacağız. Bizim filmimiz işte böyle bir kadının hikayesini anlatacak.

* Filmde oyuncular arasında diyalog yok. Sözcükler Sezen Aksu şarkılarıyla dile gelecek. Hiç konuşmayarak, bütün duyguları mimik ve vücut diliyle ifade etmek sizi zorluyor mu? İlk başlarda zorlandım ama çekimlerin ilerleyen dönemlerinde o zorlukları aştım. Filmin konusu oldukça duygusal. O duyguyu mimiklerle verebilmek için elimden geleni yapıyorum. Arka fonda Sezen Aksu'nun çalan şarkıları o duyguları ifade etmeyi kolaylaştırıyor. Çünkü Sezen Hanım'ın sözleri zaten en yüksek seviyedeki duyguları açığa çıkardığı için kendimi şarkılara kaptırıp gidiyorum. O şarkıları evde dinlerken nasıl bir ruh haline bürünüyorsam kamera karşısında da kendimi aynı şekilde hissediyorum. Her şarkıda farklı bir ruh haline bürünüyorum.

* Diyalogsuz film daha önce hiç çekilmedi. 'O Kadın'ın kariyerinize ne gibi katkıları olacağını umuyorsunuz? Her şeyden önce kendi alanında ilk olan bir işin parçası olacağım. Sonuçta ilk yapanlar her zaman kazanır. Kendimi bir ilkin içinde yer aldığım için şanslı görüyorum. Bu da kendimi iyi hissetmeme neden oluyor. Ruhsal olarak zaten oldukça kazançlıyım. Mesleki kariyerime ne gibi katkılar sağlar bilmiyorum. Zaten sağlayacağı katkıları bugünden bilmek mümkün değil.

HAYATI AKIŞINA BIRAKTIM

* Genel anlamda kariyer planlaması yapıyorsunuzdur herhalde... Aslında ben hiçbir zaman kariyer planlaması yapmadım. Çünkü bir şeyin üstüne çok fazla gidildiği zaman, tam tersinin olacağına inanıyorum. Bu nedenle yaptığım işin hakkını vermeye çalışarak kariyerimi akışına bırakıyorum. Ayrıca bir oyuncunun kariyer planlaması yaptığı zaman samimiyetinden uzaklaşacağını düşünüyorum.

NE YAPTIKLARI BELLİ DEĞİL

* Şu anda bulunduğunuz yerden memnun musunuz? Şöhretinizin derecesi ve aldığınız oyunculuk teklifleri konusunda yeterince tatmin oluyor musunuz? Ben ille de bir şeyler için koşturmuyorum hayatta. Çünkü koşuşturulduğu zaman ayağınızın takılıp, yere kapaklanma olasılığınız daha fazladır. Ben kişilik olarak koşturmuyorum. Hayatı akışına bırakınca daha mutlu oluyorum. Sokakta tanınmadan yürüyebilmek bana büyük bir huzur veriyor.

* Bir star olmak için mücadele vermeyecek misiniz yani? Bizde starlık kavramı da yok, star da. Magazin programlarının gösterdiği starmış gibi insanlar var. Bazen magazin programlarını izliyorum ve gördüğüm çoğu ünlünün ne iş yaptığını bilmiyorum. Eğer bir iş yapıyorlarsa, ne ölçüde başarılı olduklarını da bilmiyorum. Hiçbir başarılarını duymadım. Ama bu insanlar bize star olarak lanse ediliyor. Starmış gibi davranıyor, starmış gibi konuşuyor, starmış gibi yaşıyorlar. Ama nedense işlerini starmış gibi yapmıyorlar. Yurtdışında sadece işlerinde çok başarılı olan insanların özel hayatları merak edilir. İlk şart, işlerinde başarılı olmalarıdır. Bizde ise ne iş yaptıkları bile belli olmayan insanların özel hayatı gözümüzün içine sokuluyor. Haydi gel de, bu şartlarda gerçek anlamda star olmaya çalış!
Haberin fotoğrafları