kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hamileyim ama bakireyim!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Yıllardır vajinismus kabusuyla yaşayan A.S. çekici bir kadın ve yöneticilik yapıyor. Tedavilerden öylesine yıpranmış ki konuşmak bile istemiyor. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan genç kadın, ilk ve tek bakire anne olmadığını biliyor..
Seks fobisi vajinismus (vajinanın kitlenmesi) nedeniyle cinsel ilişki yaşayamayan A.S. altı aylık hamile bir kadın. Eşiyle 12 yıl boyunca hiç seks hayatları olmamış ama şimdi doğuma hazırlanıyor. Tüp bebekle anne-baba olmayı tercih etmişler. Ve onlar bu alanda ne tek, ne de ilkler... Belki nadir bir çift ama onlar bu yolu tercih etme haklarını kullanmışlar. 12 yıllık evli A.S. yaşadıklarını anlattı:

* Kaç yaşındasınız?
38 yaşındayım ve 12 yıllık evliyim.

* Vajinismus olduğunuzu ne zaman anladınız?
Evlendiğim gün anladım ve bu sorun 12 yıl boyunca devam etti. Ama hastalığımın ismini tam olarak dört yıl sonra doktora gittiğimde öğrendim.

* Neden tedavi olmadınız?
Tedavi olmayı denedim ama işe yaramadı. Bir jinekolog, eşimle bana narkoz eşliğinde eşimle ilişkiye girmemi teklif etti. Bunu kabul etmedik. Bir doktor da kızlık zarımı narkozla parçalamayı önerdi! Bunu da yaptırmak istemediğime karar verdim. İnanın artık bunları konuşmak bile istemiyorum. Evliliğimiz cinsellik hariç gayet mutlu sürüyor. Biz eşimle birbirimize aşığız. Bu fiziki bir sorun. Aynı şey onun başına da gelebilirdi, ben onu zorlamazdım. Onunla böyle bir karar aldık. Birbirimize karşı soğuk insanlar değiliz, birlikte hayatı paylaşmaktan hoşlanırız, bu bizim tamamen kendi içimizde yaşadığımız bir sorun. Seks dışında herşeyi paylaşırız.

* Hiç cinsel ilişkiye girmeden bebek sahibi olabileceğinizi ne zaman öğrendiniz?
Çocuk sahibi olmak için başka ne yapabiliriz diye düşününce insanın aklına başka yöntem gelmiyor. Biz seks peşinde koşmuyoruz, bir aile olmak için bebek peşinde koşuyoruz. Tüp bebek alternatifimizdi ve bunu denedik.

KABULLENDİM MUTLUYUM
* Neden bu yolu tercih ettiniz?
Başka yolumuz yoktu. Başka yol önermesini de kimseden istemedik. Zaten doktora o şartla başvurduk.

* Eşiniz bu yolla çocuk sahibi olma konusunda sorun çıkartmadı mı?
Çok konuştuk. Doktora gittiğimizde zaten başka alternatif istemediğimizi ve bu konuda başka önerilere kapalı olduğumuzu eşim söyledi.

* Doğumu nasıl yapacaksınız?
Sezaryenle tabii ki, başka türlü yapmam imkansız zaten.

* Kızlık zarı bozulmadan bir kadının anne olması size tuhaf gelmiyor mu?
Bakın bu bir hastalık, tuhaf bir durum değil. Bunu kabullenmem çok uzun zamanımı aldı. Şimdi kabullendik ve mutluyum. Anneliğimin yaşadığım sorunla ilgisi olduğunu zaten düşünmüyorum. Ancak benim yaşadıklarımı çocuğumun yaşamasını istemem. Bu nedenle onu cinsellik konusunda sanıyorum daha bilinçli yetiştireceğim, o kadar.