kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Kolay ekler
MALZEMELER
*
16 adet kedidili bisküvi
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 100 gr. bitter çikolata
Krem şantiyi paketinin üzerinde yazılı olduğu gibi hazırlayın. Kedidili bisküvilerinin yarısını süte batırarak ıslatın, dış yüzleri tabağa değecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine krem şantiyi paylaştırın. Kalan bisküvileri de süte batırıp, krem şantinin üzerine yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve hazırladığınız bisküvilerin üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.

Naneli çubuk beze
MALZEMELER
*
2 adet yumurtanın beyazı
* 1 su bardağı tozşeker
* 1/2 çay kaşığı nane esansı
* 40 gr. bitter çikolata
Yumurta beyazlarını mikserle kar gibi köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Tozşekeri her seferinde iyice eriyinceye kadar çırparak kaşık kaşık yumurta beyazına katın. En son nane esansını ekleyin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı bir poşetle yağlı kağıdın üzerine 1,5 cm. kalınlığında, 12 cm. uzunluğunda çubuklar olacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarmadan yaklaşık 40 dakika pişirip, tepside soğuyuncaya kadar dinlendirin. Çikolatayı benmari usulü eritin, çubukların üzerine gezdirerek servis yapın.

Çerkez pastası
MALZEMELER
*
15 su bardağı su (kaynar)
* 500 gr. mısır unu
* 250 gr. çerkez peyniri (doğranmış)
* 500 gr. dana eti (haşlanmış)
* 100 gr. tereyağı
* 1 çorba kaşığı susam
* 1 adet yeşil sivri biber
* 1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Suyu derin bir tencerede kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Yavaş yavaş ve karıştırarak mısır unu ve tuzu ilave edip, iyice koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Peyniri katıp karıştırın ve bir servis tabağına boşaltın. Susam, yeşil biber ve salçayı ısıtılmış yağda karıştırarak 1-2 dakika soteleyin, eti ilave edip, 5-6 dakika daha soteleyin. Etleri yemeğin üzerine yerleştirin, arzu ederseniz kalan yağı gezdirerek servis yapın.