kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
24 yaşındaki Saadet Işıl Aksoy, atv’de yayınlanan "Senden Başka" adlı dizide oynuyor.

Bosna ödülü dev aktörden

Esin ÖVET / MAGAZİN
Saraybosna Film Festivali'nde büyük ödülü 'Takva' kazandı. Jüri başkanlığını Oscarlı aktör Irons'ın yaptığı festivalde Saadet Işıl Aksoy, En İyi Kadın oyuncu ödülüne layık görüldü..
Doğu Avrupa'nın en önemli film festivalleri arasında gösterilen ve 17-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 13'üncü Saraybosna Film Festivali, önceki gece yapılan ödül töreniyle sona erdi. İngiliz aktör Jeremy Irons'ın başkanlığını yaptığı ve genç oyuncu Özgü Namal'ın da yer aldığı jüri, Özer Kızıltan'ın yönettiği "Takva" adlı filmi, 25 bin Euro'luk "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne layık buldu. Filmin yapımcılarından Fatih Akın, dün gece yapılan törende ödülü alırken, "Bu ödülü beklemiyorduk" dedi. Semih Kaptanoğlu'nun yönettiği "Yumurta" adlı filmde oynayan Saadet Işıl Aksoy ise En İyi Kadın Oyuncu seçildi. atv'de yayınlanan "Senden Başka" adlı dizideki rolüyle de tanınan Saadet Işıl Aksoy'un, anne ve babası polis. Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olan 24 yaşındaki Aksoy, "İlk filmimde böyle bir ödül almak beni çok heyecanlandırdı. Bu benim için inanılmaz bir sürpriz" dedi. "Saraybosna'ya ilk gelişim. Bir yandan kendimi Türkiye'de gibi hissettim. 'Takva'nın En İyi Film Ödülü'nü alması da müthiş güzel bir şey" diye konuşan genç oyuncu, ödülünü Jeremy Irons'tan aldı. Saadet Işıl Aksoy, Oscarlı İngiliz aktörle aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı:

'HAK ETTİN' DEDİ
"Bana 'Ödülü almana çok sevindim. Gerçekten seni çok beğenmiştim. Seni ve filmdeki performansını çok beğenmiştim. Hak ettin ve senin almandan dolayı çok mutlu oldum' dedi. Jeremy Irons'un böyle şeyler söylemesi beni çok heyecanlandırdı' dedi." Aksoy, "Beni ilk tebrik eden yine Irons oldu" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları