kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cinayetle suçlanan Mehmet H., genç polisin ölümüyle ilgili olarak olay yerini güvenlik güçlerine gösteriyor.

Polis cinayetini bira kutusu çözdü

Malatya'da vurulmuş, darp edilmiş olarak cesedi bulunan Yavuz Selim A. adlı polisin faillerine olay yerinde bulunan bir bira kutusundan yola çıkılarak ulaşılmıştı..
YAVUZ Selim A. 29 yaşında bir polis memuruydu. Oğlunu sünnet ettirecekti. Bir düğün salonuyla 5 Mayıs 2002 tarihi için anlaştı. Davetiyeleri de üç gün öncesinden dağıtmaya başlamıştı. İş dönüşü eşine çarşıya gideceğini eşe dosta davetiye vereceğini söyledi. Evden çıktı ama bir daha dönmedi. Hem eşinin hem de mesai arkadaşlarının üç sürecek endişeli bekleyişi 5 Mayıs günü son buldu. Yavuz Selim A.'nın cesedi oğlunu sünnet ettireceği gün bulunmuştu. Yapılan otopside işkence ile öldürüldüğü rapor edilmişti. Olay yerindeki tek delil ise ise ceset yakınlarındaki boş bir bira kutusuydu.

DAVETİ KABUL ETTİ VE...
Hemen bu kutuyu incelemeye alan polis ekipleri, Malatya'da bulunan ana bira bayisini arayarak kutudaki üretim tarihine ait olan biraların nereye dağıtıldığını sordu. Bayi, Dilek kasabasındaki bir Tekel bayisine verildiğini söyledi. Bayi, zaten tutucu ve küçük bir yer olan kasabalarında bira sattığı kişileri hatırlamakta zorlanmadı. Genç polisin kaybolduğu gün sadece zaman zaman Dilek'e gelen Mustafa H.'ye bira sattığını söylemişti. Yavuz Selim A. ile Mustafa H.'nin arasındaki dostluk mesai arkadaşlarınca biliniyordu. Mustafa H.'nin itirafıyla olay yerinde bulunan diğer üç kişi de gözetim altına alındı. Mustafa H.'nin ifadesiyle olayın gelişimi de netleşmişti. Genç polis Mustafa H.'yi düğüne davet etmiş o da "Bu akşam Dilek kasabasında bir arkadaşın bahçesinde toplanıp içeceğiz. İşin yoksa gel" demişti.

PANİĞE KAPILDILAR
Selim A. daveti kabul etmişti. Birlikte içmişler geç saatlerde Malatya'ya dönmek üzere tek bir arabaya doluştular. Bundan sonrası kayıtlara söyle geçiyordu: "Havaya ateş ediyorduk. Selim arkadaki Mustafa H.'ye tabancayı uzattı. Namlunun ağzı kendisine dönüktü. Ancak Mustafa H.'nin eli tetiğe değdi ve ateş aldı. Mermi Selim'in sol yanağından girip çıkarak aracın tavanına saplandı." Araçtakiler, arkadaşlarını yağma amacıyla soyulmuş süsü vermek için soydular, başına ve vücudunun değişik yerlerine darbeler indirdiler ve ardından arabayı şarampole yuvarladılar. Olayın kazaen gerçekleştiğine kanaat getiren mahkeme, Mustafa H.'yi 5 yıl hapse mahkum etti, diğer 3 kişiyi olayla direk ilgileri olmadığı için beraat ettirdi. Fakat şu soru da her zaman akıllarda kaldı: "Acaba Yavuz Selim A. vurulduktan sonra hâlâ sağ mıydı?"
Haberin fotoğrafları