kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UZAYDAN MI GETİREYİM? Melih Gökçek, Gerede suyu projesinin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine "Suyu nereden getirsem ‘Pis’ diyorlar. Uzaydan mı getireyim" diye tepki gösterdi.

Gökçek: Ankaralılar 'Ha gayret' dayanın!..

Melih Gökçek dün su kesintileri ile ilgili olarak basının karşısındaydı: Günlük tüketimi 670 bin metreküpe düşürdük. Artık kesinti yok. Muhalefetin kadrolu eylemcileri var..
Başkentte günlerce süren kesintilerin ardından, "Ankara suya doyana kadar su vermeye devam edeceğiz. 10 gün sonra yeniden düşüneceğiz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün daha fazla kesinti yapılmayacağı müjdesini verdi. Dün Basın Merkezi'nde bir açıklama yapan Gökçek kesintiler öncesi günlük 900 bin metreküp olan su tüketiminin başkentlilerin tasarruf yapmasıyla 670 bin metreküplere kadar düştüğünü belirtti. "Ankaralılar'a 'Ha gayret' diyorum ve Allah'ın izniyle biraz daha gayret edersek bu tüketim 600 bine düşecek. Dolayısıyla kesinlikle su kesintisi yapılmayacak" diyen ve Ankaralılara teşekkür eden Melih Gökçek, reklam panolarında suyla ilgili "tasarrufa devam" çağrısı yapacaklarını söyledi.

PATLAYAN BORULAR İÇİN ÖZÜR...
Tatile giden başkentlilerin okulların açılmasıyla döneceği hatırlatılan Gökçek, "Her ne kadar art niyetli kişiler olsa da Ankaralıların yüzde 99'unun yardımcı olacağına, bu sıkıntıları birlikte aşacağımıza inanıyorum. Güvenimiz tam" yorumunda bulundu. Patlayan borularla yaşanan kesintiler için özür dileyen Gökçek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Gökçek kesintilerle ilgili hata yaptığını kabul etti" açıklaması hatırlatılınca şunları söyledi: "Neden suyu kestiğimizi sordu. 'Tasarruf etmek için mecburuz. Aksi takdirde 5 ay susuz kalaabilirz. Ancak bu patlamalar beni ciddi sıkıntıya soktu, beni çok üzdü. Hatta Allah korusun bir ölüm olsa kendimi hiç affedemezdim.' Söylemiş olduğum ifadeler bu."

GAZETECİYE: AJİTASYON YAPMA
"Yağmur duası talebiniz devam ediyor mu" sorusuna sinirlenen Melih Gökçek, şöyle konuştu: "Bu sual mi Allah aşkına ya? Yani, sen kendine yakıştırıyor musun bu suali? Sualde de ajite yapıyorsunuz. İster dua et ister etme kardeşim. İnanan insan her zaman eder, etmeyen de etmez." Bir gazetecinin "Kızılırmak suyunun içinde ağır metaller olduğu iddia ediliyor", "İstifa edin çağrılarına ne diyorsunuz?", "Vatandaş, belediye yetkililerine ulaşamamaktan şikayetçi" sorularına Gökçek, bu eylemlerin "Kadrolu eylemciler ile muhalefet partisi tarafından" gerçekleştirildiğini söyledi. Gökçek Kızılırmak suyunun içilemez olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Arıtılmış suyu kendim içtim. Son derece berrak. Zaten suyun üst düzeyde arıtılması için arıtma tesisi kuracağız." dedi.