kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
D.Ö.

Çözümü İzmir buldu: Çocuk suçlular için kemik testi

Neşat DIŞKAYA / MERKEZ
İzmir polisi çocuk suçlulara kemik testi yaptırarak gerçek yaşlarını ortaya çıkarıyor. Bugüne kadar gerçek yaşı büyük çıkan 3 çocuk tutuklandı, yedisinin davası sürüyor..
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün yüzlerce kapkaç ve hırsızlık olayına karıştığı halde nüfustaki yaşları küçük olduğu için serbest kalan suç makinelerine karşı başlattığı mücadele ilk meyvelerini verdi. Suçüstü yakalanan 10 çocuğun gerçek yaşları tespit edildi. Bu çocuklardan üçü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yedi çocuğun davasının sürdüğü öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın 60 çocuk için kemik testi istediklerini söyledi.

POLİSTE 110 SUÇ KAYDI VAR
Kemik testi uygulamasından ilk etkilenen kişi, İstanbul'da yakalanan ve 12 yaşında görünen D.Ö. oldu. İstanbul Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, D.Ö.'nün gerçek yaşının belirlenmesi için kemik testi istedi. Serbest bırakılan D.Ö. test sonucu gelmeden İzmir'e döndü ve suç işlemeye devam etti. Bu arada yapılan kemik testinin sonucu çıktı ve D.Ö.'nün 16 yaşında olduğu belirlendi. Poliste 110 suç kaydı bulunan D.Ö. cezaevine konuldu.

11 YAŞINDA GÖRÜNÜYORDU
Yine İzmir'de sayısız hırsızlık, yankesicilik ve yaralama gibi 118 suçtan kaydı olan ve nüfusta 11 yaşında görünen B.K. son olarak mart ayında gasp suçundan yakalandı. Yaşı küçük olduğu için ailesine teslim edilen B.K.'nın 16 yaşında olduğu belirlendi. B.K., geçtiğimiz günlerde tutuklandı. İzmir'de 14 hırsızlık suçundan yakalanan ve nüfusta 13 yaşında göründüğü için her seferinde serbest kalan D.A. adlı kız, geçen ay hırsızlık yaparken yine yakalandı. Kemik testi yapılan D.A. sonuçlar gelmeden serbest bırakıldı. Geçtiğimiz hafta Alsancak'ta bir mağazadan hırsızlık yaparken bir kez daha yakalanan D.A. yeniden gözaltına alındı. Kemik testi sonucu 19 yaşında olduğu ortaya çıkan D.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberin fotoğrafları