kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘ERKEKLERE SATTI’ DEDİ... Filiz D., "Salih Karadeniz (solda) beni başka erkeklere sattı. Eve dönemedim. Pişman değilim" dedi.

'Namus cinayeti için beyaz giydim'

Neşat DIŞKAYA MERKEZ
Birlikte kaçtığı adamı kardeşiyle bir olup öldürdüğü ileri sürülen kadın, elinde bıçakla yakalandı. Filiz D., "Namusumu temizlemek için beyaz giydim" dedi..
İzmir Bornova ilçesi Işıkkent Kemalpaşa Caddesi çimento fabrikası karşısındaki boş arazide dün sabah, bir erkek cesedinin başında elinde bıçakla bekleyen genç kadını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis 25 yaşındaki Filiz D.'yi gözaltına aldı. Şok geçiren kadın karakola götürülürken, polis vücudunda 7 kurşun yarası ve çok sayıda bıçak izi bulanan cesedin, TIR şoförü Salih Karadeniz'e (45) ait olduğunu saptadı.

Kardeşini çağırdı
İddiaya göre, evli ve üç çocuk babası 45 yaşındaki Salih Karadeniz, 6 ay önce Van'ın Erciş ilçesinde oturan 25 yaşındaki Filiz D. ile tanıştı. Filiz D. 3 ay boyunca telefondan görüştüğü Salih Karadeniz için 3 ay önce İzmir'e geldi. Salih Karadeniz, Bornova'nın Işıkkent semtinde kiraladığı evde Filiz D. ile birlikte yaşamaya başladı. Karadeniz, kendisi için evden kaçan genç kadını, iddiaya göre başka erkeklere para karşılığında satmaya başladı. Ailesinden çekinerek Van'a geri dönemeyen Filiz D. İstanbul'da bulunan kardeşi İsmail D.'den yardım istedi. Dün sabah saatlerinde İstanbul'dan ismi öğrenilmeyen bir arkadaşı ile birlikte gelen İsmail D., kardeşi Filiz D.'nin oturduğu eve gitti.

Uyurken eve girdi
İsmail D. evinde uyumakta olan Salih Karadeniz'i silah zoru ile uyandırdıktan sonra boş bir araziye götürdü. İddiaya göre İsmail D., Karadeniz'e silahla bir el ateş etti. Sonra silahı Filiz D. alarak Karadeniz'e 6 el daha ateş etti. Filiz D. daha sonra Karadeniz'i bıçaklamaya başladı. Salih Karadeniz'in yere yığılması üzerine İsmail D. ve yanında bulunan arkadaşı olay yerinden kaçtı. Filiz D., Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, basın mensuplarına, "Ben öldürdüm. Namusumu temizledim. Onun için de beyaz giyindim" dedi. Öte yandan, olayın geçtiği yerde bulunan benzin istasyonunun güvenlik kameralarından bazı görüntüler tespit edilerek, güvenlik güçleri tarafından incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberin fotoğrafları