kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf. Y. cezaevine konuldu.

Katili çamurdaki 'ayak izleri' ile yakaladılar

Ali Kemal Erdem
Gaziosmanpaşa'da iki genç sevgilinin katilini ele veren, cinayeti işlediği çamurlu arazide bıraktığı ayak izleri oldu. Laboratuvar incelemesi, izlerin katilin ayakkabısına ait olduğunu ortaya çıkardı..
Daha ilk görüşte birbirlerini beğenmişlerdi... Dilek B. ile Birol Y.'nin İstanbul Küçükköy'de tekstil atölyesinde başlayan arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşmüştü. İkili evlilik planları yapıyorlardı. Dilek'in ailesinden sadece ablası Ayten, kardeşinin Birol Y. ile görüştüğünü biliyordu. Ayten B.'nin ifadesine göre olay günü de Birol'un halasına tanışmaya gideceklerdi. Buluştuklarında saatin henüz erken olduğuna, Birol'un halasına gitmek için biraz zaman geçirmeleri gerektiğine karar verdiler. Birol, "Arabayla gezdireyim seni" dedi sevgilisine. Gözlerden uzak kahvaltı yapmaya karar verdiler ve fırından yeni çıkmış sıcak poğaça alarak Gaziosmanpaşa'daki Samsunlular Hatıra Ormanı'na gittiler. Tarih 1 Mart 2003'ü gösteriyordu. Saat henüz sabah 10.00'dı.

ÇAMURLU ARAZİDE İZİ KALDI
Aynı gün... Öğleden sonra bir kişi, Samsun Hatıra Ormanı'nda bir otomobil yanında iki kişinin cesedinin yattığını jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi, ihbarda olduğu gibi Dilek ve Birol'un otomobilin yanında yatan cesetleriyle karşılaştı. Çamurlu arazide yapılan uzun incelemenin ardından jandarmanın elinde ilk ipucu vardı: 9 milimetre çapında iki mermi çekirdeği... Genç kızın tırnakları arasında bir saç teli ve otomobilin içinde de yabancı bir parmak izi. Otomobilin etrafında da, katil zanlısına ait olduğu düşünülen bir ayak izi... 43 ya da 44 numara ayakkabı giyiyordu katil...

3 SABIKALI İSİM BELİRLENDİ
Jandarma ayak izlerini takip etmeye başladı. İzler yakınlardaki Taşoluk Beldesi'ne gidiyordu. Jandarma kuvvetleri bunun üzerine çevrede daha önce gasp ve cinayet suçlarından sabıkalıların listesini araştırmaya karar verdi. Taşoluk Beldesi'nde üç kişinin bu suçlardan sabıkası vardı. Şüpheleri üzerlerine çeken bu üç kişiden biri de Yusuf Y. idi. Sabıka kaydına göre Yusuf, 1996 yılında taksi şoförü Doğan Ayhan'ı 4.5 milyon lirasını gasp edip öldürmüştü. Cinayetten iki hafta sonra Yusuf Y.'nin evinin kapısı jandarma tarafından çalındı.

TELEFON YATAĞIN ALTINDA
Evde arama yapan jandarma, önce Yusuf Y.'nin yatağının altında olayda kullanıldığı tahmin edilen bir silah ve Dilek B.'ye ait cep telefonunu buldu. Daha da ilginci evde bulunan ve Yusuf Y.'ye ait olduğu belirtilen bir ayakkabının olay yerinden alınan ayak izleriyle laboratuvar ortamında yapılan mukayesesinde birbirine uyduğu, izlerin bu ayakkabıdan çıktığı anlaşıldı. Yusuf Y., Küçükyalı Levazım Okulu'nda askerliğini yapıyordu ve emniyet güçleri tarafından derhal tutuklandı. Cinayetten dört ay önce, başka bir suçtan girdiği cezaevinden aftan yararlanarak çıkan Yusuf Y., "Canavarca hisle kasten adam öldürmek" suçuyla müebbet istemiyle yargılandı ve ceza aldı. Mahkeme onun gasp amacıyla cinayeti işlediği kanaatine varmıştı. Duruşmalar boyunca cinayeti ağabeyinin işlediğini iddia etti. Ancak mahkemenin kararı değişmedi ve Yusuf Y. cezaevinin yolunu tuttu.
Haberin fotoğrafları