kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcaklara özel ayakkabı

Yeni Haber
İçindeki nemli havayı sürekli olarak boşaltıp içeri temiz hava girmesini sağlayan ayakkabıların satışı, bu yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle adeta patladı.

Dünyadaki ayakkabı üretim teknolojilerindeki gelişmeye bağlı olarak, son yıllarda ayak konforu için çok farklı özellikler sunan ayakkabılar üretilmeye başlandı.

Bu yeni nesil ayakkabı çeşitlerinden biri de ayakkabının içindeki kirli havayı yürüme sırasında sürekli dışarı atan bir düzeneğe sahip olan ayakkabılar.

Halk arasında ''klimalı'' olarak adlandırılan ayakkabılar, tabanındaki özel hava kanalları ve siboplar aracılığıyla, adım atıldığında içerideki nemli havayı tabanın ön kısmına doldurup, ayakkabı tabanın ökçe kısmı yeri değdiğinde ise bu havanın dışarı atılmasını sağlıyor.

Böylece, özellikle yaz aylarında giyilmesi için tasarlanan bu ayakkabıyı kullanan kişilerin ayakları, normal ayakkabı giyenlere göre daha kuru kaldığı için, terleme ve mantar gibi rahatsızlıklara daha az maruz kalıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'deki ayakkabı firmaları tarafından da üretilmeye başlanan bu tip ayakkabılar, ayak sağlığını düşünen tüketicilerden beklenenin üzerinde talep görüyor.

Konya'da kurulu bur ayakkabı firmasının ortaklarından Mevlüt Can, Türkiye'de ''klimalı'' olarak ayakkabı üretimine başlayan ilk fabrikalardan biri olduklarını belirtti.

Bu tip ayakkabıların halen sattıkları ayakkabı çeşitleri içinde, kısa sürede en fazla talep görenler arasında yerini aldığını vurgulayan Can, bu ayakkabının, ayak içinde terlemeyi yüzde 30-40 oranında azaltığını, bu özelliği nedeniyle klimalı ayakkabıların yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

ÜRETİMİ YÜZDE 30 ARTIRDILAR

Bu tip ayakkabıya bugün, geçen yıllara göre daha büyük bir talep olduğunu ifade eden Can, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi bu yıl yaz sıcakları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Tüketiciler de sıcak yaz günlerinde, ayaklarını terletmeyecek, rahatça kullanabilecekleri ayakkabılardan istiyor. Ayakkabı içindeki nemli havayı sürekli olarak boşaltıp temiz havayla dolduran bu ayakkabıların satışı, bu yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle önemli oranda attı. Biz de kavurucu yaz sıcaklarında bu ayakkabıya gösterilen yoğun talep doğrultusunda üretimimizi yaklaşık yüzde 30 oranında artırdık.''

Can, 70-100 YTL arasındaki fiyatlardan satılan klimalı ayakkabıyla ilk karşılaşan müşterinin önce şaşırdığını, kullanıp sağladığı avantajları yaşadıktan sonra çevresindeki kişileri de tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

AA