kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arkadaşının kendisine iftira attığını söyleyen O.D. beraat etmişti.

Yargıtay: Ceset yoksa ceza da yok

İsmet ACAR BURSA -MERKEZ
Bursa'da 4 yıl önce kaybolan Handan Çakal'la ilgili delil olmadığını belirten Yargıtay "genç kızın öldürüldüğünün kesin tespiti için aranmasının devamı"na karar verdi..
Bursa'da, 4 yıl önce dershaneye gitmek için evden çıkan 19 yaşındaki Hediye Handan Çakal, bir daha geri dönmedi. Anne Fatma Çakal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a bile mektup yazarak yardım istedi. Ancak genç kız bulunamadı. Bu arada, 2 yıl önce İstanbul'da silahla yakalanan Turan Gümüş (47), arkadaşı O.D.'nin genç kıza tecavüz edip, öldürerek ormana attığını öne sürdü. Ceset bulunamazken, arkadaşının kendisine iftira ettiğini söyleyen O.D. beraat etti. Gümüş ise genç kızı hürriyetinden yoksun kılmak, kaçırma ve alıkoyma suçunu gizlemek, adam öldürmeye iştirak ve yanında bulunan şüpheliye yardımdan 20 yıl hapse mahkûm edildi. Gümüş'ün avukatı kararı temyiz etti.

'BAŞKA DELİL YOK'
Temyizi değerlendiren Yargıtay, genç kızın öldürülmesine ilişkin Gümüş'ün söylediklerinden başka delil olmadığını belirtti. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını, genç kızın öldürüldüğünün kesin olarak tespiti için cesedin aranmasına devam edilmesine, sanığın yer göstermesine göre civarda oturanların ifadelerinin alınması gerektiği yönünde bozdu. Sanık avukatı, müvekkilinin önce tahliye edilip, ardından da beraat etmesi gerektiğini söyledi. Davanın yeniden görülmesine 23 Ağustos'ta yeniden başlanacak.