kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Tayyör nerede satılır?

Kadın milletvekilleri Meclis'te niye pantolon giyemiyor? Sahi neden? Eskiden kadın gazetecilere de böyle bir yasak vardı. Sonradan kaldırıldı. Hatta işi öyle abartmışlardı ki ince çorap giyilmesini bile şart koşmuşlardı. Görevliler yaz, sıcak falan dinlemiyor, çorapsız kadın gazetecileri kulise almıyorlardı. Öte yandan erkek gazeteciler istedikleri kıyafetlerle arz-ı endam ediyorlardı.
Kadın vekillere pantolon yasağına ilk tepki AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan'dan geldi.
Benim asıl şaşırdığım kadınların "Tayyör" giymesini zorunlu kılan iç tüzüğü normal bulan kadın vekiller. Tahmin edeceğiniz gibi çoğunluğunu CHP'liler oluşturuyor. Ben hakikaten, oy verdiğim bu partiyi, tanıyamıyorum. Çok da üzülüyorum. Muhalefette olmak her şeye bu kadar muhalif olmak mı demek yani? Özgürlüklere bilakis, CHP'nin sahip çıkması gerekmiyor mu?
Ya da ben niye CHP'ye oy veriyorum?
Nur Serter demiş ki: "Pantolona karşı değilim ama bu başka tür değişikliklerin önünü de açabilir."
Buyurunuz korku toplumuna. Tüzüğe sadece "Pantolon giyilebilir" ibaresi eklense olmuyor mu?
Yine CHP'li Gaye Erbatur diyor ki "Etek ve ceketle Meclis'e girmek hoşuma gidiyor. İlla erkekler gibi giyineceğiz diye bir kural yok."
Sayın Erbatur herhalde dolabındaki tayyörleri Meclis'ten başka giyecek yer bulamıyor, bu çözüme o yüzden sevinmiş. Üstelik kadınlar pantolon giysin dedik, erkek gibi giyinsin demedik ki... Fark herhalde biliniyordur! Yani diyeceğim şudur Gaye Hanım, kravat takmanız gerekmeyecek!
En güzel yorum ise başka bir CHP'liden. Özlem Çerçioğlu'ndan.
"İç tüzükte bunun kuralı belli. Üstelik parlamentonun bir ağırlığı var."
Buyurun buradan yakın. Yani kumaş pantolon ceket giyiyorum diye örneğin ben bizim gazeteyi hafifletiyor muyum? Acaba biriki tayyör alsam gazetede farklı bir ağırlık kazanabilir miyim? Hem "Siz devlet memurusunuz" gibi son derece yaratıcı! şakalara maruz kaldığım bu dönemde herkese cevap vermiş olmaz mıyım? Ben bunu bir düşüneyim.
Tayyör nerede satılır ki?
Şaka bir yana, acaba ne zaman görünüşe takılmaktan kurtulacağız? Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor. Hâlâ farkında değiliz.