kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit'in eski makam aracından 12 kilogram eroin çıktı

Yeni Haber
Denizli'de, bir otomobilde 12 kilogram 229 gram eroin ele geçirildi. Otomobilin, Rahşan Ecevit'in kamu ihalesiyle satılan eski makam otomobili olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, "155 Polis İmdat" hattını arayan kimliği belirsiz kişi, Van'dan bir otomobille yüklü miktarda uyuşturucunun Denizli'ye getirileceği bilgisini verdi.

İhbarı değerlendiren Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Pamukkale kavşağında otomobili beklemeye başladı. İhbar edilen 06 RTZ 88 plakalı otomobili durduran polis, araç içindeki S.E (26) ve A.E'yi (35) gözaltına aldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilen araçta kaporta ustaları getirilerek, aracın tampon, kaporta, motor, bagaj, tavan ve tabanında detaylı aramalar yapıldı. Ekipler araç üzerinde son olarak kontrol ettiği arka kapı döşemelerinin içine gizlenmiş uyuşturucuya ulaşıldı. Her biri yaklaşık 500 gram ağırlığında 24 paket olmak üzere toplam 12 kilo 229 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddenin eroin olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan S.E ve A.E ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon kapsamında yapılan araştırmada; otomobilin Anasol-D Hükümeti döneminde Başbakanlık koltuğuna oturan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e tahsis edilen eski makam otomobili olduğunu belirledi. 06 RTZ 88 plakalı Renault Safrane marka otomobilin geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen bir ihaleyle satıldığı öğrenildi.

CHA