kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Endonezya'da 7,5'lik deprem

Yeni Haber
Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın doğusundaki Cava adası açıklarında Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, depremde şu ana kadar ölü yada yaralı hakkında bilgi olmadığı belirtildi.

Tsunami riskinin çok az olduğu depremin merkezinin Cakarta'nın 104 kilometre doğusunda denizin 289 kilometre altı olduğu ifade edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, yerel saatle dün gece oluşan depremin denizin çok altında olduğunu ve bundan dolayı tsunami tehlikesinin çok az olduğunu açıkladı. Endonezya Meteoroloji ve Jeofizik Ajansı da depremin büyüklüğünü 7,0 olarak açıkladı. 9 milyonluk başkentte binaların sallandığı ve halkın panik içinde evlerini terk ettiği kaydedildi. Depremin Sumatra adası ile Malezya'da da hissedildiği bildirildi.

Endonezya, 26 Aralık 2004'te meydana gelen depremin yol açtığı tsunamiye 168 bin kurban vermişti. Sık sık depremlerin meydana geldiği ve bu yüzden ''Pasifik ateş çemberi'' olarak anılan bölgede bulunan Endonezya'nın Java adasında Temmuz 2006'da meydana gelen şiddetli deprem ve oluşan tsunamide de 600'den fazla kişi ölmüştü.

JAPONYA 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE SARSILDI

Japonya'da bugün Richter ölçeğine göre 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Japon Meteoroloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, günün erken saatlerinde meydana gelen depremin merkez üssünün Okinawa adası açıklarında olduğu belirtildi.

Depremde yaralanmalar veya hasar meydana geldiğine ilişkin bir açıklamada bulunulmadı.

TAYVAN'DA 5,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Tayvan'da bugün Richter ölçeğine göre 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tayvan'daki Merkezi Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamada yerel saatle 08.55'te (TSİ 03.55) meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin güneydoğu sahilindeki Taitung'un 14,7 kilometre güneybatısında, yerin 5 kilometre altı olduğu belirtildi.

Başkent Taipei'de de binaların sallanmasına yol açan depremde yaralanmalar veya hasar meydana geldiğine ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

(AJANSLAR)